4 tips voor de 6+ kritische eter

4 tips voor de 6+ kritische eter

Belangrijk is dat je de reden weet waarom je kind het moeilijk vind om nieuwe dingen te eten. Dus het start met duiden wat het probleem is. Is dit hun mindset, motivatie of wellicht angst om nieuwe dingen te proberen. Als je dat niet weet, kan dat de missing link zijn.  Zeker voor kinderen boven de 6 jaar is het belangrijk om dit te weten om ook vooruitgang te kunnen boeken. Vooral omdat in deze ontwikkelingsfase het moeilijk voor hen kan zijn om daadwerkelijk nieuwe producten te willen proberen. 
 
 4 tips om in gedachten te houden

Hieronder een aantal belangrijke dingen om in gedachten te houden voor jezelf en te delen met je kind. 

  • Voedsel hoeft niet het allerlekkerste te zijn om het wel te kunnen eten. Dus ook dingen die niet onze favoriet zijn, kunnen we gewoon eten. 
  • Het proeven van nieuwe producten is niet een eenmalig iets. Soms moeten we een product veel keer proberen voor we kunnen bepalen of we het lusten of niet. 
  • Als je een product nog niet lust, maak het dan lekkerder. We kunnen het meer op smaak maken of op een andere manier klaarmaken om het lekkerder te maken. Dus vraag vooral ook, hoe zouden we ervoor kunnen zorgen dat je dit wel gaat lusten? 
  • Als je angst of spanning hebt rondom het proeven van een nieuw voedingsmiddel en je vermijdt om het te proberen, dan zal de angst alleen maar groter worden als je het uiteindelijk weer een keer probeert. (Dit heet de angst en vermijdingscyclus). Om je angst te overwinnen, kan je een voedingsmiddel langzaam leren kennen in kleine stapjes. En die stapjes vergroten als je er klaar voor bent. 
    Zelfs kleine likjes en hapjes zal er elke keer voor zorgen dat de angst minder wordt. 

Aan de slag
Wil jij nu eens daadwerkelijk aan de slag om van strijd naar gezelligheid aan tafel te gaan en je kind meer te leren lusten? Maak dan nu een afspraak met één van onze kinderdiëtisten. Een afspraak kan op één van onze acht locaties in Voorburg of Den Haag. Maar kan ook online via (beeld)bellen. Nog makkelijker, hoef je de deur niet uit en geen oppas te regelen voor andere kinderen.