Onze kinderdiëtisten met spreekuren in Den Haag en Voorburg

Prima Voeding Junior is de kinderafdeling van Prima Voeding voor kinderen van 0-12 jaar. Binnen deze afdeling word je begeleid door onze gespecialiseerde kinderdiëtisten. Zij geven begeleiding bij tal van voedingsvragen, zoals bij baby's, ondergewicht, overgewicht, kritische eters, voedselovergevoeligheid, coeliakie, vegetarisch eten en mondproblemen.

Onze kinder- en jeugddiëtisten hebben allemaal de post HBO opleiding kindervoeding en kinderdiëtetiek afgerond en daarnaast volgen zij jaarlijks diverse bijscholingen op het gebied van kinderen en voeding. In de loop van de jaren hebben we vele kinderen begeleid en deze kennis bundelen we binnen Prima Voeding Junior.

Onze kinderdiëtisten helpen je kind en jou graag op 1 van onze locaties in Voorburg of Den Haag. Maar we zijn ook sterren in online begeleiding via beeldbellen of telefonische consulten. Daarnaast doen we ook bezoeken aan huis op medische indicatie. Voor elk wat wils dus. 

afspraak maken

Kind met darmproblemen

/upload/userfiles/images/Kinderdietist-buikpijn-te%20licht.jpg

Kinderdiëtist bij darmproblemen

Je kind heeft last van obstipatie of juist diarree. Of je hebt een kind dat regelmatig dubbelklapt van de buikpijn of elke dag erg veel winden laat. Dit kan allerlei oorzaken hebben, maar vaak kan een verandering in voeding baat hebben. Kinderen komen dan weer beter in hun vel te zitten.

De kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior kijken samen met je kind en jou waar de problemen vandaan kunnen komen. Je krijgt dan een advies waarmee de klachten zouden moeten verbeteren. En we blijven zoeken totdat je kind geen buikpijn of andere klachten meer heeft.

Hiervoor werken onze diëtisten geregeld met de materialen van de kinderdieetcreatie. Zo wordt het verminderen van buikpijn makkelijker en leuker! 

Je kan een afspraak maken met een kinderdiëtist op één van onze locaties in Voorburg of Den Haag. Maar onze kinderdiëtisten zijn ook een kei in online begeleiding via beeldbellen. Scheelt weer reistijd en dit kan ook in de avond. 

afspraak maken

/upload/userfiles/images/Kinderdietist-buikpijn-te%20licht.jpg
/upload/userfiles/images/kinderdietist-voorburg-denhaag_1920.jpg

Kind met ondergewicht

/upload/userfiles/images/kinderdietist-voorburg-denhaag_1920.jpg

Kinderdiëtist bij een te laag gewicht

Je kind ziet regelmatig bleek en is snel vermoeid. Of je hoort al een tijdje van de jeugdarts dat je kind te licht is. Het kan zijn dat je kind ondergewicht heeft.

Ondergewicht of ondervoeding kan veel klachten met zich mee brengen. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je kind een gezond gewicht bereikt en voldoende energie heeft om goed te groeien en lekker te spelen.

De kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior begeleiden  kinderen met ondergewicht. Hierbij maken we een advies om maat en kijken we altijd naar hoe we de leefgewoonten (voeding, leefstijl en beweging) van jouw kind kunnen aanpassen aan wat haalbaar is. Op deze manier zorgen we er samen voor dat jouw kind weer een gezond gewicht en een goede groei krijg.

Indien nodig vragen wij drink- of sondevoeding aan om aan te sterken. Als je kind door ziekte zelf niet naar het spreekuur kan komen, dan komen we graag naar jou toe. We hebben hiervoor wel een verwijzing van de (huis)arts nodig waarop dit specifiek aangegeven is.

Je kan een afspraak maken met een kinderdiëtist op één van onze locaties in Voorburg of Den Haag. Maar onze kinderdiëtisten zijn ook een kei in online begeleiding via beeldbellen. Scheelt weer reistijd en dit kan ook in de avond. En ook een bezoek aan huis is mogelijk. 

Wij kunnen geen kinderen helpen met vermoeden van anorexia of boulimia, deze sturen we door naar gespecialiseerde collega's in de regio. Je kan ook zelf zoeken naar een gespecialiseerde diëtist via Diëtist - alles over diëten (dietist-info.nl) 

afspraak maken

Kind met overgewicht

/upload/userfiles/images/kinderdietist-afvallen-denhaag-voorburg-97.jpg

Kinderdiëtist bij te hoog gewicht

Je kind is te zwaar, maar heeft er nu misschien nog niet zoveel last van. Toch heeft je kind daardoor meer risico op hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht op volwassen leeftijd. Daarnaast kan het zijn dat je kind zich niet lekker in zijn vel voelt, moeilijker kan bewegen of gepest wordt. Daarom is het belangrijk dat je kind weer een gezond gewicht krijgt.

De kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior kunnen je kind hierbij helpen en kijken samen met jullie wat er veranderd kan worden in het voedingspatroon, maar ook in het beweegpatroon en andere leefgewoonten. Bij kinderen is het belangrijk dat zij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen om te kunnen groeien. Want als zij hun huidige gewicht behouden en gaan groeien worden zij vanzelf slanker. Langzaam afvallen door gezonder te gaan leven mag ook, maar niet meer dan 1 kg per maand.

Onze kinderdiëtisten coachen je kind naar een gezondere voeding en meer beweging en helpen jou om je kind te kunnen helpen dit te bereiken. Want voor jullie allebei zal er wat veranderen.

Onze diëtisten gebruiken hiervoor onder andere de materialen van de kinderdieetcreatie. Op deze manier wordt het bereiken van een gezond gewicht nog leuker en makkelijker voor je kind! 

Je kan een afspraak maken met een kinderdiëtist op één van onze locaties in Voorburg of Den Haag. 

afspraak maken

/upload/userfiles/images/kinderdietist-afvallen-denhaag-voorburg-97.jpg
/upload/userfiles/images/Mijn%20kind%20eet%20niet%20goed%20kinderdietist%20dietist%20Den%20Haag%20Voorburg.jpg

De kritische eter

/upload/userfiles/images/Mijn%20kind%20eet%20niet%20goed%20kinderdietist%20dietist%20Den%20Haag%20Voorburg.jpg

De kinderdietist helpt je als je kind slecht eet

Elke avond strijd aan tafel, want je kind wil zijn bordje niet leeg eten. Eén of twee happen en dan is het weer klaar. Hoe hard je ook je best doet. Of je kind lust juist geen boterhammen of eet alleen bananen. Stukjes zijn ook niet favoriet in de voeding, dus je pureert alles. En krijgt mijn kind wel voldoende vitaminen binnen als het bijna geen groenten eet? Herkenbaar?

De kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior kunnen samen met jou en je kind kijken waar het probleem ligt en maken een samen met jou/jullie een plan van aanpak. In een aantal consulten coachen we jou en jouw kind naar een gezonder eetpatroon en zorgen we voor meer plezier aan tafel!

Je kan een afspraak maken met een kinderdiëtist op één van onze locaties in Voorburg of Den Haag. Maar onze kinderdiëtisten zijn ook een kei in online begeleiding via beeldbellen. Scheelt weer reistijd en dit kan ook in de avond. 

afspraak maken

Kind met coeliakie

/upload/userfiles/images/Dietistennetwerk%202024.jpg

Kinderdiëtist bij coeliakie

Als je kind glutenvrij moet eten bijvoorbeeld omdat je kind Coeliakie heeft of Dermatitis Herpetiformis dan moet je kind heel anders eten dan je gewend was.

De diëtist kan je helpen bij het samenstellen van een volwaardige voeding en daarbij tips geven over wat er allemaal komt kijken bij volledig glutenvrij eten. Hierbij helpen we je door samen te kijken welke glutenbevattende producten je kan vervangen door glutenvrije producten. En natuurlijk adviseren we je de meest gezonde keuzes voor je kind, zodat je kind voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Natuurlijk helpen we je ook om te leren omgaan met alle verandering binnen jouw gezin. Want moet iedereen nu glutenvrij gaan eten? Zeker niet. De kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior helpen jullie op weg.

Indien je daar behoefte aan hebt gaan we graag met je de supermarkt in om te bekijken welke producten er zijn en leren we je etiketten lezen. En kan je kind al lezen, dan gaan we met zijn allen naar de supermarkt.

Burcu is lid van het Diëtistennetwerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV).

Je kan een afspraak maken met onze kinderdiëtisten op één van onze locaties in Voorburg of Den Haag. Maar onze kinderdiëtisten zijn ook een kei in online begeleiding via beeldbellen. Scheelt weer reistijd en dit kan ook in de avond. 

afspraak maken

/upload/userfiles/images/Dietistennetwerk%202024.jpg
/upload/userfiles/images/Dietist%20voedselallergie%20Den%20Haag%20Voorburg.jpg

Voedselallergie of -intolerantie

/upload/userfiles/images/Dietist%20voedselallergie%20Den%20Haag%20Voorburg.jpg

Kinderdiëtist bij voedselallergie of voedselintolerantie

Gezond eten is belangrijk voor iedereen. En als je kind een voedselallergie of –intolerantie heeft, is het zeker zo belangrijk om gezond te eten. Maar juist bij een voedselovergevoeligheid is gezond en lekker eten niet zo vanzelfsprekend. 

De kinderdiëtisten van Prima Voeding helpen je kind en jouzelf met deze puzzel en geven we een advies op maat, waardoor je gezond, volwaardig en lekker kan eten. En we helpen je kind om te gaan met situaties buitenshuis.

Je kind kan bijvoorbeeld terecht voor:

  • Voedselallergie, zoals koemelkallergie, allergie voor noten enz.
  •  Lactose-intolerantie of fructose-intolerantie
  • Coeliakie

Je kan een afspraak maken met een kinderdiëtist op één van onze locaties in Voorburg of Den Haag. Maar onze kinderdiëtisten zijn ook een kei in online begeleiding via beeldbellen. Scheelt weer reistijd en dit kan ook in de avond. 

afspraak maken

Vegetarisch eten

/upload/userfiles/images/kinderdietist-denhaag-voorburg-ypenburg-leidschenveen_1920.jpg

Kinderdiëtist bij vegetarisch eten

Je kind wil vegetarisch eten. Of jullie eten zelf vegetarisch en wil je kind vegetarisch opvoeden, maar vraagt je af of je kind wel gezond eet en voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt.

De kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior kunnen samen met je kind en jou kijken of zoals je kind nu eet ook gezond is en voldoende vitaminen en mineralen bevat. Ze kan je helpen om de voeding volwaardig te maken en zal waar nodig advies geven over vitaminen en/of mineralen.

Je kan een afspraak maken met een kinderdiëtist op één van onze locaties in Voorburg of Den Haag. Maar onze kinderdiëtisten zijn ook een kei in online begeleiding via beeldbellen. Scheelt weer reistijd en dit kan ook in de avond. 

afspraak maken

/upload/userfiles/images/kinderdietist-denhaag-voorburg-ypenburg-leidschenveen_1920.jpg
/upload/userfiles/images/Kinderdi%C3%ABtist-Den%20Haag-Voorburg-di%C3%ABtist%20baby.jpg

Baby's

/upload/userfiles/images/Kinderdi%C3%ABtist-Den%20Haag-Voorburg-di%C3%ABtist%20baby.jpg

Kinderdiëtist voor baby's

Bij baby's komen er vaak veel vragen over voeding voorbij. Je kindje is een grote eter en lijkt niet genoeg te hebben aan de fles die je geeft. Of je wil overstappen van borstvoeding naar flesvoeding. Of je baby heeft last van reflux en houdt geen voeding binnen.

Maar ook wanneer geef je de eerste hapjes en wat kan je dan geven? Wanneer kan je brood geven? Hoe bouw je de flesvoeding af? Wanneer ga je voeding met stukjes geven? Wat kan ik geven als broodbeleg? En wat is een gezonde voeding voor mijn baby wanneer de borstvoeding of flesvoeding minder wordt?

Op al deze vragen en nog meer kunnen de kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior antwoord geven. Ze kijken samen met jou wat de juiste voeding is voor jouw baby. En geven je duidelijkheid in hoe de voeding eruit kan zien. Ze zorgen dat je je zeker voelt over wat je jouw baby te eten geeft.

Je kan een afspraak maken met een kinderdiëtist op één van onze locaties in Voorburg of Den Haag. Maar onze kinderdiëtisten zijn ook een kei in online begeleiding via beeldbellen. Scheelt weer reistijd en dit kan ook in de avond. 

afspraak maken

Kind met mondproblemen

/upload/userfiles/images/Prima%20Voeding%20LR-8.jpg

Kinderdiëtist bij gaatjes

Heeft jouw kind regelmatig gaatjes en is het daardoor bang van de tandarts? Heeft jouw kind gevoelige tanden door erosie? En wil je voorkomen dat dit erger wordt?

Een goede mondgezondheid is belangrijk voor de algehele gezondheid. De mondgezondheid kan je positief beïnvloeden door gezonde voeding. Bij Prima Voeding werken we daarom samen met tandartsen en mondhygiënisten. Voedingsadviezen kunnen helpen bij onder andere cariës, erosie en parodontitis (tandvleesontsteking).

Bij kinderen die regelmatig gaatjes hebben bijvoorbeeld kan je dit voorkomen door gezond te eten en goed te poetsen. We helpen jou dan om je voeding aan te passen, waardoor je minder risico hebt op gaatjes. Dit zorgt ervoor dat jij en je kind met een gerust gevoel en meer plezier naar de tandarts kunnen gaan.

De kinderdiëtisten van Prima Voeding Junior zijn specifiek geschoold in de begeleiding van kinderen met problemen van de mondgezondheid.

Je kan een afspraak maken met een kinderdiëtist op één van onze locaties in Voorburg of Den Haag. Maar onze kinderdiëtisten zijn ook een kei in online begeleiding via beeldbellen. Scheelt weer reistijd en dit kan ook in de avond. 

afspraak maken

/upload/userfiles/images/Prima%20Voeding%20LR-8.jpg