/upload/userfiles/images/Prima%20Voeding%20portretten-dietist-denhaag-voorburg-66.jpg

Wij helpen je graag!

/upload/userfiles/images/Prima%20Voeding%20portretten-dietist-denhaag-voorburg-66.jpg

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen om gezonder te worden? 

Onze diëtisten zijn allemaal gecertificeerd diëtist. En helpen je graag met inspiratie en plezier om jou gezonder te laten leven. 

We kunnen je onder andere helpen bij maag- en darmklachten, voedselallergie, ondergewicht, overgewicht, revalidatie, Diabetes, hart- en vaatziekten, coeliakie en herstel na corona en hieronder lees je meer over waar wij je bij kunnen helpen. 

Onze diëtisten helpen je graag op 1 van onze locaties in Voorburg of Den Haag. Maar we zijn ook sterren in online begeleiding via beeldbellen of telefonische consulten. Daarnaast doen we ook bezoeken aan huis op medische indicatie. Voor elk wat wils dus. 

/upload/userfiles/images/Fodmap-di%C3%ABtist-Den%20Haag-Voorburg-Online.jpg

Maag-darmklachten (o.a. FODMAP)

/upload/userfiles/images/Fodmap-di%C3%ABtist-Den%20Haag-Voorburg-Online.jpg

Maag- en darmproblemen komen geregeld voor. Denk aan bijvoorbeeld obstipatie, diarree, winderigheid, maagklachten of PDS. Bij deze problemen is het belangrijk om gezond te eten, voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en een gezonde leefstijl te hebben. Hiermee kunnen de klachten verminderen of verdwijnen en zit je meteen een stuk lekkerder in je vel.

Al onze diëtisten helpen dagelijks mensen om hun maag- en darmproblemen onder controle te krijgen.

afspraak maken

FODMAP dieet

In Nederland heeft zo'n 10% van de bevolking de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Vanuit Australië is er een dieet ontwikkeld dat bij veel mensen zorgt voor minder of geen klachten meer. Tevens blijkt uit onderzoek dat dit dieet werkt.

In dit dieet worden de slecht verteerbare koolhydraten uit de voeding geschrapt en 1 voor 1 weer geïntroduceerd in de voeding. Als er klachten ontstaan, dan weten we welke voeding het best vermeden kan worden om de klachten te verminderen of te doen verdwijnen. Omdat het een complex dieet is, is begeleiding van de diëtist aan te raden.

Ook in onze praktijk behandelen wij mensen met het FODMAP dieet. Al onze diëtisten zijn geschoold in het FODMAP dieet en we hebben al velen mogen helpen bij het volgen van het FODMAP dieet.

afspraak maken

/upload/userfiles/images/Dietist%20voedselallergie%20Den%20Haag%20Voorburg.jpg

Overgevoeligheid voor voeding

/upload/userfiles/images/Dietist%20voedselallergie%20Den%20Haag%20Voorburg.jpg

Gezond eten is belangrijk voor iedereen. En als je een voedselallergie of –intolerantie hebt is het zeker zo belangrijk om gezond te eten. Maar juist bij een voedselovergevoeligheid is gezond en lekker eten niet zo vanzelfsprekend.

Bij Prima Voeding helpen we je met deze puzzel en geven we je een advies op maat, waardoor je gezond en lekker kan eten.

Je kan bijvoorbeeld terecht voor:

 • Voedselallergie, zoals koemelkallergie, allergie voor noten enz.
 •  Lactose-intolerantie of fructose-intolerantie
 • Coeliakie

afspraak maken

Ondergewicht

/upload/userfiles/images/dietist-voedselintolerantie-denhaag-voorburg-3.jpg

Ondergewicht of ondervoeding kan veel klachten met zich mee brengen. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je een gezond gewicht hebt of bereikt.

We maken een advies om maat en kijken we altijd naar hoe we jouw leefgewoonten (voeding, leefstijl en beweging) kunnen aanpassen aan wat voor jou haalbaar is. Daarbij helpen we je om je leven zo in te richten, dat je de gewoonten die je aanpast je hele leven vol kan houden. Indien nodig vragen wij drink- of sondevoeding aan om aan te sterken. De diëtisten van Prima Voeding zijn specifiek geschoold in begeleiding bij ondervoeding en hebben hierin jarenlange ervaring.

Als je zelf niet naar het spreekuur kan komen, dan komen we graag bij je thuis langs.

afspraak maken

/upload/userfiles/images/dietist-voedselintolerantie-denhaag-voorburg-3.jpg
/upload/userfiles/images/corona-dietist-denhaag-voorburg-ypenburg-leidschenveen3290722_1920.jpg

Corona

/upload/userfiles/images/corona-dietist-denhaag-voorburg-ypenburg-leidschenveen3290722_1920.jpg

Het Coronavirus heeft een grote impact op ons allemaal. Maar zeker voor degenen onder ons die fikse klachten hebben ondervonden en wellicht zelfs in het ziekenhuis behandeld zijn.

We zien nu al veel patiënten die in een slechte voedingstoestand naar huis gaan of thuis zitten door het doormaken van het Coronavirus. Zij zijn vaak te snel afgevallen in een korte tijd door niet of nauwelijks kunnen eten.

Als diëtisten met ervaring op het gebied van ondervoeding, bij zowel volwassenen als kinderen kunnen wij snel schakelen om de juiste voedingszorg in te zetten om weer zo snel als mogelijk aan te sterken. Wij werken daarmee samen met diëtisten uit de ziekenhuizen in onze regio. Indien een behandeling in het ziekenhuis door een diëtist is ingezet, dan zullen wij deze voortzetten en regelmatig evalueren.

afspraak maken

Coeliakie

/upload/userfiles/images/dietist-coeliakie-Den%20Haag-Voorburg-Ypenburg-Rijswijk.jpg

Als je glutenvrij moet eten bijvoorbeeld omdat je Coeliakie hebt of Dermatitis Herpetiformis dan moet je heel anders eten dan je gewend was.

De diëtist kan je helpen bij het samenstellen van een volwaardige voeding en daarbij tips geven over wat er allemaal komt kijken bij volledig glutenvrij eten. Hierbij helpen we je door samen te kijken welke glutenbevattende producten je kan vervangen door glutenvrije producten. En natuurlijk adviseren we je de meest gezonde keuzes daarvoor, zodat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Indien je daar behoefte aan hebt gaan we graag met je de supermarkt in om te bekijken welke producten er zijn en leren we je etiketten lezen.

Liesbeth en Burcu zijn beiden lid van het diëtistennetwerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. En wist je dat Burcu een zusje heeft met Coeliakie?

afspraak maken

/upload/userfiles/images/dietist-coeliakie-Den%20Haag-Voorburg-Ypenburg-Rijswijk.jpg
/upload/userfiles/images/dietist-koolhydraatarm-dieet-voorburg-online-denhaag-3.jpg

Koolhydraatbeperkt en eiwitverrijkt dieet

/upload/userfiles/images/dietist-koolhydraatarm-dieet-voorburg-online-denhaag-3.jpg

Dit dieet kan worden ingezet als je:

 • Al veel diëten hebt geprobeerd en niets werkt.
 • Een BMI boven 27 hebt.
 • Als je (dreigende) diabetes hebt en overgewicht
 • Vrouwen met PCOS
 • Last hebt van slaapapneu

Een koolhydraatarm dieet is niet geschikt als:

 • Je aangetoonde nierproblemen hebt
 • Bij leverproblemen
 • Hartfalen
   

Meer weten afspraak maken

Overgewicht

/upload/userfiles/images/di%C3%ABtist-afvallen-voorburg-denhaag_182398286.jpg

Overgewicht kan veel klachten met zich mee brengen. Een BMI (Body Mass Index) van meer dan 25 geeft onder andere een hoger risico op hart- en vaatziekten, diabetes, slaapapneu, kanker en gewrichtsklachten. Als je 5-10% van je gewicht verliest dan heb je al veel gezondheidswinst.

We maken een advies om maat en kijken we altijd naar hoe we jouw leefgewoonten (voeding, leefstijl en beweging) kunnen aanpassen aan wat voor jou haalbaar is. Daarbij helpen we je om je leven zo in te richten, dat je de gewoonten die je aanpast je hele leven vol kan houden. Hierdoor behoud je makkelijker een gezond gewicht.

afspraak maken

/upload/userfiles/images/di%C3%ABtist-afvallen-voorburg-denhaag_182398286.jpg

Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten zijn er in allerlei vormen. Denk bijvoorbeeld aan hartfalen, hoge bloeddruk of hoog cholesterol. Bij hart- en vaatziekten is het belangrijk gezond te eten en te leven om complicaties te voorkomen.

Bij Prima Voeding bieden we dieet- en leefstijlbegeleiding voor alle vormen van hart- en vaatziekten. Tijdens de begeleiding maken we een advies om maat en kijken we altijd naar hoe we jouw leefgewoonten (voeding, leefstijl en beweging) kunnen aanpassen aan wat voor jou haalbaar is. Daarbij helpen we je om je leven zo in te richten, dat je de gewoonten die je aanpast je hele leven vol kan houden. Hierdoor worden de bloedwaarden stabieler en stellen we complicaties langer uit.  En wellicht kan je je medicatie verminderen of zelfs stoppen.

afspraak maken

Diabetes

/upload/userfiles/images/dietist-kinderdietist-voorburg-denhaag_boodschappenwagentje.jpg

Diabetes (suikerziekte) komt steeds meer voor in Nederland. Om complicaties te voorkomen is het belangrijk dat je gezond eet, voldoende beweegt en je leefstijl aanpast. Soms kunnen we ook het gebruik van medicatie hierdoor langer uitstellen. En moet je afvallen? Dan nemen we dat ook meteen mee in het behandelplan.

Bij Prima Voeding begeleiden we mensen met Diabetes binnen de ketenzorg. Dit is een samenwerking tussen verschillende zorgverleners, waaronder de huisarts en praktijkverpleegkundige. 

Tijdens de begeleiding maken we een advies op maat en kijken we altijd naar hoe we jouw leefgewoonten (voeding, leefstijl en beweging) kunnen aanpassen aan wat voor jou haalbaar is. Daarbij helpen we je om je leven zo in te richten, dat je de gewoonten die je aanpast je hele leven vol kan houden. Hierdoor worden de bloedsuikers stabieler en stellen we complicaties langer uit. 

Ook is het mogelijk om een koolhydraatbeperkt dieet te volgen. 

afspraak maken

/upload/userfiles/images/dietist-kinderdietist-voorburg-denhaag_boodschappenwagentje.jpg
/upload/userfiles/images/kinderdietist-denhaag-voorburg-ypenburg-leidschenveen_1920.jpg

Vegetarisch of veganistisch eten

/upload/userfiles/images/kinderdietist-denhaag-voorburg-ypenburg-leidschenveen_1920.jpg

We worden volop gewezen op duurzaamheid en wat we daarvoor zouden kunnen doen. Eén van de dingen die je kan doen is minder vaak vlees eten. Je hoeft daarvoor niet meteen helemaal geen vlees meer te eten, maar kan ook minderen en vlees vaker vervangen door vis, eieren, peulvruchten, vegetarische producten of noten.

Wil je vegetarisch of veganistisch gaan eten, dan is het belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt en voldoende vitaminen en mineralen.

Bij Prima Voeding begeleiden we je naar een volwaardige vegetarische of veganistische voeding, met voldoende eiwit, vitamines en mineralen en maken we een advies op maat.

Eet je al vegetarisch of veganistisch dan is het ook mogelijk om ons eenmalig te bezoeken voor een check of je alle voedingsstoffen voldoende binnen krijgt.

afspraak maken

Revalidatie

/upload/userfiles/images/dietist-denhaag-voorburg-ypenburg-leidschenveen-2635038_1920%20(1).jpg

Na bijvoorbeeld een CVA of een ongeluk waar hersenletsel is opgelopen, is het herstel vaak een moeilijke weg. Via aanpassingen in de voeding kan het herstel bevorderd worden door je voeding te optimaliseren. En voeding helpt onder andere om het 'gewone' leven weer sneller op te kunnen pakken. 

Binnen Prima Voeding werken we hiervoor samen met neurologen, fysiotherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten. Dit doen we op onze locatie bij &Basalt, maar we kunnen deze kennis ook inzetten op 1 van onze andere locaties in Voorburg of Den Haag via gespecialiseerde diëtisten. 

afspraak maken

/upload/userfiles/images/dietist-denhaag-voorburg-ypenburg-leidschenveen-2635038_1920%20(1).jpg
/upload/userfiles/images/dietist-hormonen-pcos-voorburg-denhaag.jpg

Hormoonverstoringen

/upload/userfiles/images/dietist-hormonen-pcos-voorburg-denhaag.jpg

Hormoonverstoringen kunnen behoorlijk vervelend zijn. Ze zorgen voor klachten zoals overbeharing, opvliegers, stemmingswisselingen, slecht slapen en nog veel meer klachten die je niet wil hebben. Of je nu last hebt van PCOS, PMS of in de overgang zit, met een gezonde voeding en leefstijl kan je deze klachten flink verminderen.

Onze diëtisten Samantha en Lisa zijn gespecialiseerd in hormoonverstoringen en helpen je graag jouw klachten te verminderen. 

afspraak maken

Turkssprekende diëtist

/upload/userfiles/images/turks-dietist-turksspreken-voorburg-denhaag.jpg

Burcu is onze tweetalige diëtist. Naast Nederlands spreekt zij ook Turks. Heel handig, want sommige gesprekken zijn lastig om te voeren in het Nederlands en dan kan Burcu in het Turks alles goed uitleggen. 

Burcu is te vinden op meerdere locaties in Den Haag en Voorburg. Geef vooral aan dat een Turkssprekende diëtist nodig is en dan wordt de afspraak bij haar ingepland. En als het nodig is, belt zij zelf om de afspraak te maken. 

Burcu hem Hollandaca hem Türkçe bilen diyetisyenimizdir. Bu yanı sıra Hollandaca bilmeyen hastalarımız için avantaj saglıyor, çünkü Turkçe anlattığımızda sizlere daha iyi yardımcı olabiliyoruz. Burcu hem dil açısından hem kültürel açıdan sizi daha iyi yönlendirebilecek. 

Burcu, Den Haag ve Voorburg'un çeşitli yerlerinde bulunuyor. Randevu almadan önce, Türkçe konuşan bir diyetisyene ihtiyaç duyulduğunu belirtin. Böylece randevunuz Burcuda yapılacaktır. Dilerseniz bilgilernizi bırakıp, Burcunun sizi aramsını sağlayabiliriz. 
 

afspraak maken

/upload/userfiles/images/turks-dietist-turksspreken-voorburg-denhaag.jpg
/upload/userfiles/images/dietist-kinderdietisten-voorburg-denhaag-rijswijk-ypenburg-leidschendam-7.jpg

Wij kunnen je ook helpen bij

/upload/userfiles/images/dietist-kinderdietisten-voorburg-denhaag-rijswijk-ypenburg-leidschendam-7.jpg
 • Zwangerschap
 • COPD
 • Slaapapneu
 • Voeding bij herstel burn-out
 • Voeding bij kanker en chemotherapie
 • Voeding bij jicht
 • Nierklachten
 • Voeding bij histamine intolerantie
 • Advies gezonde voeding

Twijfel je of wij je kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. Eén van onze diëtisten zal dan samen met jou bekijken wat de beste route is voor jou. We hebben een groot netwerk van zorgverleners en diëtisten om naar door te verwijzen. 

Afspraak maken