Aankomen in gewicht

Aankomen in gewicht kan een hele klus zijn. Wekelijks helpen wij volwassenen en kinderen die een te laag gewicht hebben of veel zijn afgevallen in korte tijd om weer aan te komen in gewicht. En dat dit niet altijd even makkelijk gaat zien we dan ook geregeld. 

Een gezond gewicht is namelijk belangrijk om je fit en gezond te voelen. Met een te laag gewicht ben je eerder ziek of ervaar je klachten zoals pijn bij zitten of je voelt je slap en hebt niet genoeg energie om alle normale dagelijkse bezigheden uit te kunnen voeren. Ook kan het zijn dat je onbedoeld bent afgevallen tijdens ziekte of door ouderdom. Dan is het ook belangrijk om weer voldoende te kunnen eten om weer te kunnen aankomen in gewicht. Zodat je je weer fit voelt en voldoende energie hebt. 

Tips
We geven je graag onze 3 beste tips om te kunnen aankomen in gewicht:

  • Eet regelmatig. Zorg dat je 3 maaltijden per dag eet en 3 keer een tussendoortje. Op deze manier krijg je voldoende calorieën binnen en hoef je niet hele grote porties te eten. 
  • Zorg dat wat je eet veel calorieën en voedingsstoffen bevat. Zo is een handje noten gezond en erg calorierijk. Een zak snoep bevat ook veel calorieën, maar levert verder geen voedingsstoffen die belangrijk zijn voor je lijf. Denk ook eens aan dubbel broodbeleg gebruiken of dubbel zoveel boter of margarine smeren. Zo hoef je niet meer te eten in één keer, maar krijg je met elke hap meer calorieën binnen. 
  • Kies voor de volle producten. Neem van de melkproducten die je gebruikt de volle variant. Dus geen halfvolle kwark, maar de volle variant. Daar zitten meer calorieën in en daardoor kan je makkelijker aankomen in gewicht. 

Hulp nodig?
Misschien heb je bovenstaande tips al eerder geprobeerd, maar lukt het je niet om aan te komen in gewicht. Dan kunnen we jou zeker verder helpen. We maken dan een berekening van jouw inname aan calorieën en berekenen ook jouw energiebehoefte. Op deze manier kunnen we jou gerichte tips geven zodat je wel kan aankomen in gewicht en je gewichtsdoel kan bereiken. Zo voel je je weer lekkerder in je vel en heb je meer energie. 

Wij helpen zowel kinderen als volwassenen met aankomen in gewicht. Wil je nu wat aan je gewicht gaan doen en zorgen dat jij of je kind meer energie gaat krijgen? Maak dan vandaag nog een afspraak met één van onze (kinder)diëtisten. Dit kan op locatie of online via beeldbellen of een telefonische afspraak.