Baby- en peuterkoekjes? Gezonde keuze?

Baby- en peuterkoekjes? Gezonde keuze? 

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Ook gezonde voeding. In de supermarkt is een scala aan producten speciaal voor baby’s en peuters, maar zijn deze nu ook allemaal gezondNeem baby- en peuterkoekjes als voorbeeld. Ze lijken misschien gezond omdat erop staat dat ze geschikt zijn voor hele jonge kinderen. Is dat ook zo? 

Laat je niet foppen
Vaak zijn deze koekjes helemaal niet geschikt voor jouw kind. De koekjes hebben vaak een erg groot formaat. Of ze zijn verpakt in portiezakjes met 2 of meer koekjes bij elkaar, die vaak ook tegelijk gegeven worden. Daarmee krijgen kinderen veel verzadigd vet en suiker binnen. Kinderen hebben deze koekjes niet nodig.

Vitamines en mineralen
Op sommige koekverpakkingen staat ook dat ze extra mineralen, zoals calcium of vitamines bevatten. Maar dit maakt koekjes nog niet gezond. Deze voedingstoffen kan een kind beter binnenkrijgen uit normale gezonde voeding, waar minder suiker en verzadigd vet in zit. 

Verleiding en misleiding
De supermarkt is een plek waar je ook verleid kunt worden om producten te kopen die helemaal niet zo gezond zijn.

Als je goed de etiketten leest van het aanbod aan kinderkoekjes, dan zie je dat ze helemaal niet zo gezond zijn als de claims op de verpakking beweren. En dat is misleiding. Je wordt wijsgemaakt dat het gaat om een verantwoord koekje dat je zorgeloos aan je kind kan geven. Maar laat je niet foppen door mooie praatjes en mooie plaatjes. En dit geldt niet alleen voor kinderkoekjes. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de producten speciaal voor kinderen ongezond zijn. 

Wat kun je als ouder doen?
Geef je kind zo min mogelijk speciale kinderkoekjes. Deze hebben ze niet nodig en ze zijn vaak ook ongezond. Baby’s hebben geen tussendoortjes nodig en peuters in principe ook niet. Maar wil je ze toch iets geven kies dan voor groenten of fruit of een stukje volkoren brood. 

Meer weten over gezond eten?
Onze kinderdiëtisten kunnen het eetpatroon van je kindje onder de loep nemen en bekijken of ze voldoende voedingsstoffen binnen krijgen om goed te groeien en te ontwikkelen. En we geven je tips om je kindje gezond te laten eten. Wist je dat er aan een gesprek met de diëtist geen kosten verbonden zijn bij kinderen? En je kan ook eenmalig bij ons langskomen om de voeding van jouw kindje te bespreken. Je krijgt meteen een advies mee naar huis. 

Je kan langskomen bij ons op locatie in Den Haag of Voorburg of lekker vanuit huis een online of telefonische afspraak maken. 

Maak nu een afspraak, dan helpen we je binnen een week!