Bewust boodschappen doen

Onnodige dingen in je boodschappenmand doen, terwijl je gezonder wil eten of zelfs wat wil afvallen? Maak jij jezelf hier ook weleens schuldig aan? Gezonder willen eten staat bij veel mensen hoog op hun prioriteitenlijst. Helaas gaat de uitvoering vaak volgens het alles of niets principe. Dagen of weken alle juiste keuzes maken, één misstap begaan en meteen terugvallen in het oude ongezondere eetpatroon. 

Bewust boodschappen doen helpt bij het maken van gezonde keuzes en het voorkomen van een misstap. Wij geven tips!


Slim en gezond boodschappen doen

       1. Maak van tevoren een boodschappenlijstje en houd je daaraan.
       2. Doe boodschappen met een gevulde maag, dus na het eten.
       3. Vermijd de gangpaden met snoep en snacks en negeer aanbiedingen hiervan.
  
Kies Ik Gezond? App

Een handig hulpmiddel voor het maken van de juiste productkeuzes is de gratis ''Kies Ik Gezond?'' app van het Voedingscentrum. Je kan in deze app bij het maken van je boodschappenlijst al kijken of het en goede keus is. Of scan in de winkel de streepjescode van een product en check het direct. 
Niet het juiste product gekozen? Je krijgt ook meteen tips welke betere keuzes er zijn. 
.  
Pas op met misleidende uitspraken op de verpakking

Laat je bij het boodschappen doen niet misleiden door uitspraken op verpakkingen. ‘Suikervrij’, ‘vetarm’, ‘light’ of ‘bron van vezels’ zijn voedingsclaims. Fabrikanten mogen dit onder bepaalde voorwaarden op hun producten zetten. Het zegt iets over wat in een product zit, maar weinig over hoe gezond het is. Soms zit er van nature veel suiker in. Of het vet is vervangen door suikers, zoals bij light-pindakaas of light-chips. In die gevallen bevat het product toch nog veel calorieën.

Op veel goede keuzes, zoals groente en fruit, staat geen claim. Ook niet op andere gezonde dagelijkse producten zoals aardappelen, volkorenbrood, volkorenpasta, zilvervliesrijst, en bepaalde vlees- en vissoorten. Staar je dus niet blind op producten met een claim. 
 
Diëtist bezoeken

Vind je het nou moeilijk om genoeg inspiratie te vinden om daadwerkelijk gezonder te gaan leven en daardoor fitter en energieker te worden? Of om je goede voornemens vol te houden? Maak dan een afspraak bij één van onze diëtisten. Wij coachen je graag! Je kan een afspraak maken op 1 van onze 11 locaties in Voorburg of Den Haag of je kan met ons beeldbellen of telefonisch aan de slag.