Cholesterol arm dieet

Een cholesterol arm dieet wordt ingezet als je een te hoog cholesterol hebt. Door middel van voeding en verandering in je leefstijl kan je je cholesterol verlagen en kan je medicijngebruik wellicht voorkomen. 
Onze diëtisten kunnen jou helpen je cholesterol te verlagen en een cholesterol arm dieet te volgen. En dat is niet zo ingewikkeld, maar geeft wel veel resultaat en zorgt ervoor dat jouw cholesterol gaat verlagen en jij je fitter en energieker gaat voelen. We geven je nu alvast tips. 

Verlagen van cholesterol

  • Eet jij niet elke week vette vis, zoals haring, makreel, zalm of sardines? Start daar dan nu mee. De onverzadigde vetten uit vis, zorgen ervoor dat jouw goede cholesterol (HDL cholesterol) gaat stijgen en dat heeft een positieve invloed op jouw cholesterolwaardes. 
  • Vervang pakjes harde boter bij het bakken en braden voor olie of vloeibare boter. Zo vervang je verzadigde vetten, die je slechte cholesterol (LDL-cholesterol) verhogen door onverzadigde vetten. Hiermee verlaag je jouw cholesterol en zorg je voor een betere verhouding tussen je slechte en goede cholesterol.
  • Neem elke dag een handje ongezouten noten. Noten bevatten veel goede vetten en vezels. En past heel goed in een cholesterol arm dieet. 
  • Ben je een paar kilo te zwaar? Zorg dan dat je wat kilo’s afvalt. Door af te vallen verbeter je je hele gezondheid en verlaag je ook jouw cholesterolwaarden. 
  • Ook voldoende bewegen is belangrijk om binnen een cholesterol arm dieet. Het helpt je om gezonder, fitter en energieker te worden. En het verlaagt je cholesterolwaarden. 

Start nu!
Het verlagen van jouw cholesterol kan je met het cholesterol arm dieet. Met kleine veranderingen in jouw voedingspatroon kan je al veel bereiken. Heb je bovenstaande tips al uitgeprobeerd, maar zakt het cholesterol niet naar een goede waarde? Of wil je graag met een deskundige op dit gebied aan de slag, maak dan nu een afspraak met één van onze diëtisten. Dit kan online via beeldbellen of telefonisch, maar ook op één van onze locaties

En wist je dat wij in onze webshop ook weekmenu’s hebben die ervoor zorgen dat jouw cholesterol gaat dalen? In onze gezond en lekker eten weekmenu’s hebben wij alle adviezen voor een gezond cholesterol en uit het cholesterol arm dieet al voor je verwerkt.