De nieuwe trend: Geurpods

Geurpods

Waterflessen met een geur zijn erg populair. Maar hoe werkt het nou precies? En hoe gezond, duurzaam en veilig zijn de geurpods?

Wanneer je een geur ruikt, fop je je hersenen alsof je de smaak proeft. Dit is precies hoe een waterfles met een geurpod werkt. Zo’n geurpod bestaat uit een ring waar aroma in zit. Als je drinkt, komt dat aroma vrij via een klein gaatje, waardoor je hersenen een link leggen tussen de geur en de smaak. Het lijkt alsof je een smaak proeft, maar je drinkt gewoon water.

Is het gezond?
Een waterfles met geurpod staat in de Schijf van Vijf, omdat het om kraanwater gaat en je dus geen calorieën, zuren of zoetstoffen binnenkrijgt. Kinderen drinken tegenwoordig veel dranken waar suiker in zit en dit vergroot onder andere de kans op gaatjes, overgewicht en diabetes. Frisdrank met zoetstof bevat geen suiker, hierdoor bevat het minder calorieën. Toch is het beter om zero of light frisdranken te laten staan vanwege de zuren die slecht zijn voor de tanden. Kraanwater is dus een hele veilige optie. 

Is een waterfles met geurpod duurzaam en veilig?
Het beste voor het milieu blijft nog steeds om gewoon water te drinken of water met een smaakje. Je kan bijvoorbeeld aardbeien of producten als komkommer, munt of citroen toevoegen. Een hervulbare fles is wel een stuk duurzamer dan wegwerk flessen, pakjes of blikjes.

Het is veilig om te drinken uit een waterfles met geurpods. De geurpods zijn onderzocht op op veiligheid door de WHO en zijn veilig te gebuiken. In een plastig fles zitten chemische stoffen die in het water terecht komen. Echter gaat dit onder normale omstandigheden om kleine hoeveelheden, waardoor dit niet schadelijk is. Hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat er meer stoffen in het water terecht komen.

Een waterfles die continue opnieuw gebruikt wordt, kan wel ontzettend veel bacteriën bevatten wanneer deze onvoldoende schoongemaakt wordt. Onze tip:

Ververs het water dus regelmatig en houdt de fles zo veel mogelijk uit de zon.