De zomervakantie staat weer voor de deur!

Zomervakantie, voor de meeste van ons een heerlijke tijd van het jaar. Het geeft ons het gevoel dat alles mag en niets moet. Dit gevoel maakt een gezonde leefstijl vasthouden vaak een stuk lastiger. Maar wat er niet aan komt, hoeft er straks ook niet af! 

Ontspannen en relaxen staat voorop, ook bij ons. Pas de 80/20 regel toe en blijf verstandig nadenken en het komt allemaal goed. 80% is bewust en gezond en 20% is voor alles wat onweerstaanbaar lekker en ongezonder is. 

1. Hou zoveel mogelijk je normale eetpatroon aan
Ontbijt, lunch en diner niet uitstellen of overslaan. Zo voorkom je dat je de hele dag door snackt. 

2. Blijf in beweging
Kies voor activiteiten die je leuk vindt en jou in beweging houden. Denk aan fietsen, wandelen, zwemmen, badmintonnen etc. Bijkomend voordeel: beweging zorgt voor stressreductie en een goede mentale gezondheid. Zeker wanneer je dit in een mooie buitenomgeving doet.

3. Trek in iets lekkers? Kies slim
Kleine aanpassingen kunnen het verschil maken, zonder dat je overal nee tegen zegt. Neemt een bakje meloen in plaats van chips of waterijs of sorbetijs in plaats van roomijs. Of maak zelf gezondere snacks, denk aan bananenbrood met walnoten, appel uit de oven met kaneel en rozijnen of pop je eigen popcorn. 

4. Met mate
Wees niet te streng voor jezelf, maar houd wel maat. Stop met eten als je vol zit en maak de porties niet groter dan je normaal zou doen. 

5. Eet altijd bewust
Eet rustig, kauw goed en geniet. Neem de tijd door aan tafel te gaan zitten, zodat je niet onbewust teveel gaat eten. Op deze manier geef je jouw maag en darmen de tijd om het seintje “vol” op tijd naar jouw hersenen te sturen. 

6. Voorkom verleiding
Deze tip is voor elke dag, niet alleen voor vakanties. Doe geen boodschappen als je trek hebt en haal geen grote hoeveelheden ongezonder snacks in huis. Als het eenmaal gekocht is kan je er meestal niet afblijven. Terwijl we het niet missen als het er niet is en er wel gezonde/lekkere alternatieven zijn. 
Neem ook zo min mogelijk ongezonde snacks mee en kies hier al bewust voor gezonde tussendoortjes. Neem ook zelf ontbijt, lunch of diner mee als je rond deze tijd aan het reizen bent. 

7. Let op wat je drinkt
Matig met alcohol en frisdrank. Alcohol bevat veel calorieën zonder dat ze een vullend gevoel geven en zetten ook tijdelijk jouw vetverbranding stil. Frisdranken bevatten veel suiker en zorgen voor méér zoete trek. Kies bij voorkeur voor water, eventueel met fruit of munt erin voor meer smaak. 

Wij wensen je een hele fijne zomer en vakantie! 

Mocht je daarna toch met wat extra kilo's terugkomen? Dan coachen we je graag om ze er weer af te krijgen. Van harte welkom, neem contact met ons op.