December, feestmaand!

Het is weer December, de feestmaand. Voor de meeste mensen is dit de lastigste maand om gezond te eten en voldoende te bewegen. Alle verleidingen maken het heel erg moeilijk. Daarnaast is het lang donker, waardoor we minder snel naar buiten gaan.

Voor jullie een aantal tips om de schade in december beperkt houden:

  • Kerst en oud en nieuw tellen samen maar 4 dagen. Zorg dat je alleen op de feestdagen wat extra's eet en houd de andere dagen je normale ritme aan. 
  • Houd tijdens de feestdagen je gewone ritme aan van 3 maaltijden per dag. Hierdoor zul je 's avonds minder snel "over"eten. 
  • Maak een bescheiden kerstdiner, meer gangen = meer eten. Of als je wel meer gangen wil maken, maak dan de porties kleiner. 
  • Sla het liefst een borrel voor het kerstdiner over, er wordt al meer dan genoeg gegeten deze dag. Wil je toch borrelen, zet dan ook gezonde keuzes op tafel en houd de keuze beperkt. 
  • Maak verschillende soorten groenten bij het kerstdiner. Dit vult lekker de maag en is gezond. Denk aan salade, maar ook aan gekookte, geroerbakte of ovengebakken groenten. 
  • Plan een wandeling in. Hiermee kan je het extra eten wat compenseren. En het is ook lekker om even buiten te zijn tijdens die dagen. Vraag iedereen mee en het is ook heel gezellig!

Mocht je meer persoonlijke tips willen om december gezonder door te komen voor je kind of jezelf? Maak dan nu nog een afspraak met ons, we helpen graag!

En wist je dat als jouw eigen risico al op is voor dit jaar, dat gesprekken in dit jaar volledig vergoed worden door de zorgverzekeraar? Wacht dus niet!