Een nieuwe trend in voedingsland: Soft health

Een nieuwe trend in voedingsland: Soft health

Geen streng dieet of stress, maar de focus op gezond, duurzaam en genieten van eten. Mentale en emotionele gezondheid meenemen in het bereiken van een gezond gewicht is nieuw en verfrissend. Wij zijn fan en leggen hieronder beter uit wat eten volgens Soft health principe betekend. 

"Aandacht voor duurzaamheid, mentale & fysieke gezondheid" 

Bij Soft health gaat het om het complete plaatje. Je schrapt geen specifieke producten of voedingsgroepen. Je gaat juist bewust om met wat er op je bord ligt en wilt precies weten wat het is. Hierdoor eet je lokaal, seizoensgebonden, biologisch en puur. Je geeft veel aandacht aan jezelf en je gezondheid. Deze vorm van eten betekent ook dat je prima af en toe een ongezonde snack mag eten als je daar zin in hebt. Als je dit maar bewust doet en er volledig van geniet. 

"Af en toe een ongezonde snack mag, maar doe het bewust en geniet"

Eten met al je zintuigen en de tijd nemen. Eten met volledige aandacht voor wat er op je bord ligt. Kiezen voor veel variatie en kleur op je bord. Kijk, ruik en proef. Hierdoor kauw je beter en zit je langer vol. Gunstig voor je spijsvertering en bloedsuikerspiegel. 

Eten is dus veel meer dan alleen je maag vullen. En daar zijn wij het helemaal mee eens als diëtisten. 

Soft health doet je misschien ook denken aan intuïtief eten, ook zo’n mooie nieuwe voedseltrend. Wil je hier meer over weten of de stap maken naar deze nieuwe manier van eten? Wij helpen je graag verder en kunnen persoonlijke tips geven zodat het past binnen jouw leefstijl. 

Een afspraak maken kan bij een van onze diëtisten op locatie (Voorburg & Den Haag), via beeldbellen of telefonisch.