Een stagedag van Lisanne

Werkdag van Lisanne – stagiair Prima Voeding 

Het is helaas alweer de laatste week van Lisanne, 16 weken is ze bij ons in de praktijk geweest. Ze heeft het heel goed gedaan! Benieuwd hoe de dag van een stagiaire bij ons eruit ziet? Lees snel verder voor een stagedag van Lisanne. 

'Het is vandaag dinsdag, op deze dag loop ik mee bij een huisartsenpraktijk in Voorburg bij Samantha. Ik neem jullie vandaag mee in mijn dag als stagiaire bij de praktijk.  Als eerste begin ik de dag met een kop thee en het opstarten van mij laptop. Dan bespreek ik de dag even met mijn begeleider wat voor cliënten we vandaag gaan zien. 

Mijn dagen zijn heel leerzaam omdat ik veel verschillende mensen zie op het spreekuur! De ochtend begint met een intake voor iemand die ongewenst gewicht verliest. Samen kijken we naar de mogelijkheden om meer te eten om zo naar een volwaardig voedingspatroon te gaan en te zorgen dat er geen tekorten ontstaan. Hierna heb ik een intake met een man met diabetes en ontregelde suikerwaardes, hierbij heb ik tips gegeven om dit doormiddel van voeding te kunnen verbeteren. Dan is het alweer bijna tijd om te lunchen, maar eerst heb ik mijn tweede feedback moment van de stage. Dit was een fijn en positief gesprek. 

Op deze dag lunchen we altijd gezellig samen met de huisartsen en praktijkondersteuners. Daarna is het alweer tijd om verder te gaan, toevallig heb ik vandaag nog een intake met iemand met diabetes, deze mevrouw wilt echter zonder medicatie en met het aanpassen van haar voeding haar suikerwaardes onder controle houden. Samen maken we een plan om dit het beste aan te pakken. Daarnaast zie ik nog een aantal kinderen op het spreekuur, een kritische eter en een meisje wat graag gezonder wilt gaan eten. Voordat ik het weet is de dag alweer voorbij en met een voldaan gevoel zet ik een leuke podcast op en stap ik op mijn fiets om naar huis te gaan.'