Geld besparen met minder voedsel verspillen

Geld besparen met minder voedsel verspillen

Wist je dat het heel wat oplevert als je minder voedsel weggooit? Als we minder eten verspillen dan kunnen we jaarlijks zo’n 50 kg eten à 150 euro besparen per persoon. Heb je een gezin van 4, dan is dat al snel zo’n €600,00 per jaar. Daar kun je best iets leuks van gaan doen of kopen. Niet alleen winst voor het milieu dus, maar ook voor je portemonnee. 

Hoe je dan minder kan verspillen, daarvoor geven wij je 5 tips:

  • Bekijk voor je boodschappen gaat doen je voorraadkast, koelkast en vriezer en maak een gerecht met de producten die je daar vindt. Vul dit aan met boodschappen die je echt niet in huis hebt. 
  • Maak een boodschappenlijstje met hoeveelheden die je nodig hebt. En maak het lijstje op volgorde van de winkel. Minder kans om overstag te gaan voor een product dat je niet nodig hebt. 
  • Maak verse producten, zoals vlees, vis en voorgesneden groenten op voor de TGT (te gebruiken tot) datum. Voor producten met een THT (tenminste houdbaar tot) kan je ruiken, proeven en kijken om te beoordelen of je het wel of niet nog kan gebruiken. Veel producten kan je best nog een paar dagen later eten als het er goed uit ziet, goed ruikt en goed proeft. 
  • Bewaar bederfelijk eten in de koelkast op 4 graden. 
  • Weeg aardappelen, pasta en rijst af voor je gaat koken. Zo maak je niet teveel. Is er toch wat over, verwerk het dan in je lunchsalade de volgende dag. 

Inspiratie nodig?
Inspiratie nodig om restjes te verwerken. Onze diëtisten denken met je mee.

Ook hebben wij weekmenu’s die de hoeveelheden die je nodig hebt vermelden en een boodschappenlijst is toegevoegd. Zo koop je dus niet teveel. Onze weekmenu’s om gezonder te gaan eten, gewicht kwijt te raken of voor rustigere darmen vind in onze webshop.