Gezond het nieuwe jaar in

Hoe ga je nou eigenlijk gezond het nieuwe jaar in? Bij het nieuwe jaar komen er vaak goede voornemens kijken bij veel mensen of je nou gezonder, misschien juist minder of duurzamer wilt gaan eten.

Met kleine en duidelijke stappen kom je er!
Daarnaast kan het ook heel goed helpen om je goede voornemens concreet te maken en hier afspraken met jezelf over te maken. Zo is alleen ‘gezonder leven of meer bewegen’ nog wat vaag. Maar als je met jezelf afspreekt ‘’ik ga geen ongezonde tussendoortjes meer in huis halen’’ of ‘’ik ga elke dag een half uur wandelen’’ zijn de plannen al een stuk concreter. 

De meeste mensen gooien de goede voornemens na 2 weken alweer in de prullenbak. Dit komt vaak omdat de goede voornemens te ambitieus waren of misschien niet specifiek genoeg. Begin daarom in kleine en haalbare stappen voor jou, dan blijft het ook een stuk leuker om ze vol te houden. Tevens is motivatie belangrijk om je doelen die bij je goede voornemens horen te behalen.

Focus op de dingen die wel lukken en goed gaan en niet te veel op de dingen die niet goed gaan! 

Recept gezonde bananenmuffins 
Veel mensen vinden het moeilijk om de ongezonde tussendoortjes te laten staan. Het helpt om gezonde dingen in huis te halen of zelf een lekker maar verantwoord tussendoortje te maken zoals deze bananenmuffins. 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Prak de bananen fijn in een beslagkom met een vork, voeg daarna het volkorenmeel toe samen met de theelepel kaneel en bakpoeder. Meng dit met een mixer tot een glad beslag en voeg dan de eieren toe. Meng op het laatst het chiazaad erdoor en verdeel het verslag in muffinvormpjes. Bak de muffins in 20 min af in de voorverwarmde oven. 

Ingrediënten voor 6 muffins:
•    2 rijpe bananen 
•    120 gram volkoren meel of havermout 
•    2 eieren 
•    1 theelepel bakpoeder 
•    1 theelepel kaneel
•    Chiazaad 

Succes en eet smakelijk!

Volhouden betekent een knop omzetten, de juiste doelen stellen en de juiste motivatie houden. Heb jij een stok achter de deur nodig of hulp met het opstellen van de juiste persoonlijke doelen? Neem dan snel contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij helpen graag!