Gezonde tussendoortjes voor kinderen

Gezonde tussendoortjes voor kinderen

Gezonde tussendoortjes zijn belangrijk voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Ze geven energie, maar ook belangrijke bouwstoffen voor groei en ontwikkeling. Maar wat zijn leuke ideeën voor gezonde tussendoortjes? Wij geven een aantal voorbeelden. 

We kennen allemaal de gezonde tussendoortjes zoals vers fruit, snackgroente en een rijstwafel.
Maar wil je eens wat anders? Probeer dan eens een van deze opties:

  1. Maak een gezonde smoothie met een stuk fruit, magere yoghurt en een handvol spinazie, wortel of andere groentes. Vries deze in en voilà! Een heerlijk en gezond ijsje. 
     
  2. Maak zelf havermoutkoekjes van havermout, banaan, rozijnen en een vleugje kaneel. Ze zijn voedzaam en bevatten minder toegevoegde suikers dan kant-en-klare koekjes. 
     
  3. Maak je eigen guacamole met groentesticks. Gezonde guacamole maak je door een rijpe avocado te mengen met limoensap, tomaat en ui. Een paar groentesticks van wortel, paprika en/of selderij erbij en je hebt een heerlijke groentesnack!
     
  4. Maak ei muffins. Ja je hoort het goed, muffins gemaakt van ei. Kies groentes die je lekker vindt, bijvoorbeeld spinazie, paprika of tomaatjes. Meng 4 eieren met de groentes, eventueel een klein beetje geraspte kaas er doorheen en giet het mengsel in de muffinvormpjes. Ongeveer 15 minuutjes in de oven op 180 graden en tadaa, lekkere en goed vullende muffins.