Griezelige snacks

Vandaag wat tips voor leuke gezonde tussendoortjes voor je kids. Het is misschien nog wat vroeg maar we zien het allemaal in de schappen van de supermarkt, de pepernoten en sint chocolaatjes zijn weer volop aanwezig. Daarnaast komt ook Halloween er weer aan. Deze koude maanden zijn vaak een periode met veel lekkere maar (helaas) ook ongezonde tussendoortjes.

Gezonde tussendoortjes voor kinderen zijn bijvoorbeeld: fruit of een fruitsalade, groente met hummus, ongezouten nootjes of af en toe een volkoren mueslibol. Daarnaast mag je soms ook kiezen voor een handje zelfgemaakte popcorn, een rijstwafel met beleg of een volkoren ontbijtkoek. Maar kies liever niet te vaak voor chips, chocola of snoep.

Lisanne geeft je daarom graag wat inspiratie voor gezonde, griezelige maar lekkere tussendoortjes die ook nog eens leuk zijn om samen te maken. Zo maak je er gelijk een leuke activiteit van voor het in het weekend of de woensdag middag.

Maak van halve bananen enge mummies met ogen van chocolate chips of 2 rozijntjes. Je kan een paprika een pompoen gezichtje geven en hier reepjes komkommer in serveren. 

Maar ook een appel monster heb je zo gemaakt, maar een inkeping in 1/4 van een appel. Hier smeer je wat 100% pindakas in en leg je schijfjes amandelen in als tandjes of mini marshmallows. Maak er oogjes op en het wordt gegarandeerd een succes thuis! Zo vragen ze echt niet meer om die ene chocoladereep of dat bakje chips.

Hulp nodig?
Heb jij thuis een kritische eter en zit je echt met je handen in het haar? Neem dan contact met ons op, ook hierbij kunnen wij helpen.