Happy Halloween!

Vandaag, 31 oktober, is het Halloween! Een van de favoriete feestdagen van kinderen en vele volwassenen. Je mag je leuk verkleden en.. SNOEP! Kinderen zijn er dol op. Maar het is belangrijk om een grens te trekken, wanneer is het te veel?

Hier een paar tips. 

  1. Zorg voor een paar vaste snoepmomenten. Bijvoorbeeld na de broodmaaltijd en rond een uur of vier. De kinderen hebben daarin dan een vaste structuur en zullen minder snel zeuren. Verbied snoep niet, want dit werkt averechts.
     
  2. Geef zelf het goede voorbeeld en snoep niet veel het bijzijn van de kinderen.
     
  3. Geef kleine porties. Zet geen grote schalen met snoep of koek standaard op tafel, maar geef je kind een klein bakje of 1 stukje. Leer je kind om te genieten van deze kleine traktaties. Dan blijft het speciaal. 
     
  4. Gebruik snoep nooit als beloning. Wanneer je een kind dit aanleert, zal dit de rest van zijn/haar leven een probleem kunnen vormen. Er is dan een grotere kans om emoties weg te snoepen. Leer liever een gezonde balans aan zodat er een gezonde band met eten ontstaat. 

Meer hulp nodig?
Onze kinderdiëtisten helpen je hiermee graag verder. Al veel ouders hebben goede resultaten gehaald met onze hulp. Lees hun ervaringen.

Maak vandaag nog een afspraak, dit is online mogelijk en op locatie. 

En wist je dat wij een gratis e-book hebben geschreven speciaal voor de kritische of moeilijke eter? Deze vind je in onze webshop en heeft nog meer tips om van jouw moeilijke eter een makkelijke eter te maken.