Help! Mijn kind lust niks meer

Er zijn kinderen die erg veel last hebben van de peuterpuberteit of de bekende ‘nee’-fase. In deze fase kan het eten een lastig punt worden. Dit gebeurt met name rondom de leeftijd van 2 jaar. Dus laat je kind voor dat hij de leeftijd van 2 jaar bereikt aan zo veel mogelijk nieuwe voedingsmiddelen wennen. Op deze manier wordt het een makkelijkere eter. Wees je er ook van bewust dat jouw kind blijkbaar op dit gebied de grenzen opzoekt. En dat zijn altijd jouw grenzen!

Daarnaast groeit je kind zowel in lengte als gewicht in het 2e levensjaar veel minder snel en heeft daarvoor dan ook minder energie nodig. In het eerste levensjaar groeit een kind maar liefst gemiddeld 25 cm en in het tweede jaar is dit maar 8 cm. Het gewicht neemt in het eerste jaar met zo’n 7 kg toe. Kinderen verdriedubbelen hiermee hun geboortegewicht. In het 2e jaar is dit maar zo’n 2 tot 3 kg. Logisch dus dat ze minder gaan eten. Ze groeien namelijk veel minder hard.

Deze fase gaat vaak weer over. Met bovenstaande weetjes sta jij vast steviger in je schoenen om deze periode goed door te komen. 


Mocht je kind een kritische eter blijven, ook na deze leeftijd en maak je je zorgen? Maak dan eens een afspraak met één van onze kinderdiëtisten. Zij kunnen bekijken of je kind voldoende eet en geven je tips mee voor weer een gezellige sfeer aan tafel.