Het aspergeseizoen is officieel begonnen!

Het aspergeseizoen is officieel begonnen!

Wanneer?

De topmaanden voor de asperge zijn mei en juni. Eind juni is het seizoen afgelopen.

Welke?

Groene asperges zijn sterker en pittiger van smaak dan witte asperges. Ze zijn bovendien kleiner en dunner, en ze hebben een minder taaie schil. Daardoor hoef je deze nauwelijks te schillen en minder lang te koken.

Waarom?

De asperges zijn niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Al die voordelen op een rij:

  • Asperges werken prebiotisch. Ze voeden de goede bacteriën in je darmen.
  • Asperges zijn goed voor je gewicht. Ze bevatten veel voedingsstoffen en weinig calorieën.
  • Asperges bevatten veel antioxidanten, zoals vitamine C en E die bijdragen aan de bescherming van onze lichaamscellen.
  • Asperges ondersteunen een goede weerstand. Ze bevatten veel vitamine C.
  • Asperges zorgen voor een hoger energieniveau. Ze bevatten behoorlijk veel vitamine B1, die je natuurlijke energie activeert.
  • Asperges zijn goed voor je hart, hersenen en zenuwstelsel. Vitamine B en mineraal kalium komen ten goede je hartgezondheid.
  • Asperges werken bloedzuiverend. Ze bevatten calcium en asparaginezuren die nieren reinigen.
  • Asperges leveren vitamine E, die belangrijk is voor een gezonde huid.

Dus genoeg redenen om asperges wekelijks op je menu te zetten!