Het is Wereldmelkdag!

Melk is een veelzijdig en voedzaam drankje dat niet meer weg te denken is uit ons eetpatroon. Het wordt geproduceerd door zoogdieren, zoals koeien, geiten en schapen. 

Hier een aantal interessante feiten over melk.

  1. Melk is een uitstekende bron van calcium. Calcium is goed voor onze botten en tanden en helpt bij de groei en ontwikkeling van kinderen. 
  2. Melk bevat ook lactose, dit is een natuurlijke suiker. Mensen met een lactose-intolerantie kunnen deze melksuikers niet verteren en kunnen daarom beter lactosevrije varianten kiezen. 
  3. De eiwitten en vetten in melk (en andere zuivelproducten) geven een vol gevoel, waardoor je minder snel naar ongezonde snacks grijpt. 
  4. Naast calcium, eiwitten en vetten bevat melk de vitamines A, D en B12 en de mineralen magnesium en fosfor. Een bom aan goede voedingsstoffen dus!
  5. Het drinken van melk kan bijdragen aan de verlaging van het risico op osteoporose, een aandoening die leidt tot verzwakte botten. Helaas een veelvoorkomend verschijnsel bij ouderen. 

Melk wordt wereldwijd gebruikt en elk land heeft zijn eigen traditionele producten. Denk aan Indiase paneer, Italiaanse mozzarella of Franse brie. 

Liever geen melk? Er zijn verschillende alternatieven voor melk.
Bijvoorbeeld sojamelk, amandelmelk en haverdrink. Bovengenoemde voedingsstoffen worden regelmatig aan deze dranken toegevoegd om een volwaardige vervanger de creëren. Wel altijd goed de verpakking checken. 

Meer weten over zuivel of heb je andere vragen? Wij helpen graag. 
Vergeet dan geen afspraak te maken op een van onze locaties in Voorburg of Den Haag of plan een telefonische/online afspraak in!