Kaasfondue

Diëtisten die een blog maken over kaasfondue, ik zie je denken. Kaasfondue is natuurlijk niet het aller gezondst. Maar wij vinden dat als je 80% van de tijd gezond eet, je heus ook de andere 20% eens een keer iets minder gezond kan eten. Kaasfondue is in ieder geval één van de favorieten van Liesbeth. 

Zwitserland
Sommigen van jullie weten dat één van de zussen van Liesbeth in Zwitserland woont en dat Liesbeth daar 1-2 keer per jaar op vakantie gaat. Natuurlijk om haar zus en neefjes te zien, maar ook om de allerlekkerste kaasfondue te eten! Wat Liesbeth opvalt is dat ze daar na het eten van kaasfondue een veel minder vol gevoel heeft dan als ze het in Nederland eet. Dus ze is op onderzoek gegaan hoe dat kan. Want het is niet zo, dat ze daar er minder van eet, dan hier 😉.

Wat serveren ze bij de kaasfondue
Wat blijkt, het ligt aan de extra’s die ze serveren bij de kaasfondue in Zwitserland. Dat is echt anders dan in Nederland. Hier krijg je er vaak alleen brood bij. Heel soms wat groenten. 
In Zwitserland serveren ze er altijd zilveruitjes, augurkjes, ananas en brood bij. En dit dip je allemaal in de kaas. 

De zilveruitjes en augurkjes zijn zuur en dat zorgt ervoor dat je meer maagzuur aanmaakt. En meer maagzuur zorgt ervoor dat de kaas sneller verteert. De kaasfondue gaat dan sneller van je maag naar je darmen en dat voelt minder vol. Dan hebben we ook nog de ananas. Dit bevat eiwitsplitsende enzymen. En deze enzymen zorgen er ook voor dat de eiwitten in kaas, maar bijvoorbeeld ook vlees sneller gesplitst kunnen worden in goed opneembare voedingsstoffen en daarmee stimuleer je ook de vertering van je eten. 

Liesbeth eet geen kaasfondue meer zonder augurkjes, zilveruitjes en ananas. Want niet alleen heel lekker, maar ook niet de hele avond met een vol gevoel op de bank. 

Maagklachten? Maak een afspraak
Wist je dat je dit ook kan gebruiken als jouw maag zich trager leegt dan normaal? Onze diëtisten weten alles van maagklachten. Heb je daar last van? Wij kunnen je helpen om minder last te hebben. Maak nu nog een afspraak. Dit kan op één van onze locaties of online.