Koolhydraatarm recept: Puntpaprika met gehakt

Puntpaprika met gehakt

Bereidingstijd: 20 minuten + 10 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 stuks:

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 bosuien
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Handje geraspte mozzarella (of andere geraspte kaas)
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels mais uit blik
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de puntpaprika’s door de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Leg daarna op een bakplaat of in een grote ovenschaal.
2. Verhit de olie in de pan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
3. Hak de bosuien in ringetjes en voeg samen met de mais toe aan het gehakt.
4. Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel. Verdeel de mozzarella over de gevulde paprika’s. Zet de puntpaprika’s vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven totdat de mozzarella gesmolten is.

Eet smakelijk! 

Tip
Deze gevulde paprika’s zijn lekker als lunch en met rijst of couscous als hoofdgerecht. 
Wil je de maaltijd laag in koolhydraten houden? Neem dan per persoon 2 gevulde puntpaprika’s en zo’n 75 gram zilvervliesrijst of volkoren couscous. En wil je meer koolhydraten, voeg dan zo'n 200 gram toe hiervan. 

Meer inspiratie? 
Wil je meer inspiratie, zoals deze recepten? Dit recept komt uit ons receptenboek Koolhydraatarme recepten. De recepten zijn uitgebalanceerd en zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Er staan recepten voor alle maaltijden van de dag in en ook tussendoortjes. 

Daarnaast hebben we ook een receptenboek met gezonde recepten voor het hele gezin en eentje met gezonde recepten voor volwassenen. Met gezonde en uitgebalanceerde recepten voor de warme maaltijd voor elke dag. 

Inspiratie om je gezonder, fitter en energieker te voelen.