Koolhydraatbeperkt dieet

Lukt het jou niet om af te vallen met een gezond voedingspatroon? Heb je vaak trek in zoet, ook vlak na het eten?  Wellicht is een koolhydraatarm dieet dan wat voor jou.

Binnen onze praktijk werken wij met de methode Grip op Koolhydraten. Lees er hier meer over. 

Wat is Grip op Koolhydraten (GOK)

Grip op koolhydraten is een koolhydraatbeperkt voedingspatroon. Dit voedingspatroon is geschikt voor mensen met overgewicht, slaapapneu, diabetes en vrouwen met PCOS.

Het is zeer geschikt voor mensen die al van alles hebben geprobeerd om af te vallen, maar niks werkt. Het koolhydraatarm eten werkt goed om kilo’s te verliezen. Wanneer je minder koolhydraten eet, verloopt de vetafbraak een stuk beter en zal je gewicht verliezen. 

Hoe ziet een koolhydraatarm voedingspatroon eruit?

De naam zegt het al. Een koolhydraatbeperkt voedingspatroon is laag in koolhydraten. Koolhydraten vind je in brood, ontbijtgranen, aardappelen, pasta en rijst. Ook zitten er koolhydraten in fruit en peulvruchten. Tevens bevat zuivel een kleine hoeveelheid aan koolhydraten.

Het betekent niet dat je helemaal geen koolhydraten meer mag eten. Het is immers een koolhydraatbeperking. Het voedingspatroon bestaat uit twee koolhydraatarme maaltijden en een koolhydraatuurtje. In het koolhydraatuurtje kun je wel een kleine hoeveelheid aan koolhydraten eten. Daarnaast bevat je voeding meer eiwitten, waardoor je toch een vol gevoel houdt.

Meer weten?

Wil je precies weten hoe GOK werkt en wat je wel en niet kunt eten? En weten hoe je het makkelijker vol kunt houden? Maak dan een afspraak op het spreekuur. Wij helpen graag en kunnen je begeleiden bij het GOK-en.