Leefstijl app FoodFirst

Ken jij de FoodFirst app? Een initiatief van Albert Heijn. En nu willen we geen reclame maken hier, maar als je van challenges houdt, is deze app een hele fijne ondersteuner in het gezonder gaan leven. Liesbeth probeerde hem alvast voor je uit. 

Meer bewegen
Op alle leeftijden is veel bewegen belangrijk, maar na je 40e moet je wat meer moeite doen om een gezond gewicht te houden en fitter te blijven en daarom ben ik altijd op zoek naar manieren om het meer bewegen ook leuk te maken. Kies voor de mini fullbody workout challenge van 10 dagen of voor de yoga challenge. Maar je kan ook voor de boks challenge van een week gaan. Keus te over. Zelf heb ik de full body workout gedaan, een fijne spierversterkende training van 5 minuten. En nu na de 10 dagen, doe ik hem nog steeds 2-3x per week. 

Gezonder eten
Behalve de beweegchallenges heb je ook challenges om gezonder te gaan eten. Zoals de challenge snacken met groenten, meer water drinken of een gezonde maaltijd koken. En nog veel meer. Het zijn steeds korte challenges die je elke dag een oefening, opdracht of tip geven. En ik vind dat persoonlijk erg handig. Want doordat het korte challenges zijn, kan je ze ook makkelijk volhouden. 

Slapen en ontspannen
Ook slapen en ontspannen is een onderwerp in de app. Nadat je een aantal vragen hebt ingevuld als je de app, gratis, hebt gedownload uit de appstore, krijg je passende challenges te zien en maak je je keuze. En vink vooral ook aan dat je een pushbericht wil als reminder, dat helpt zeker bij het onthouden dat je je aan de challenge wilde houden. 

Klein nadeel
Wat ik erg jammer vind, is dat je de challenges niet terug kan kijken. Als je ze hebt gedaan, dan zie je ze wel in een lijst, maar je kan bijvoorbeeld de laatste oefening niet steeds weer bekijken, om zo ook daadwerkelijk de uitdaging die je leuk vond ook door te zetten. En dat is waar het uiteindelijk toch om draait als je gezonder wil worden. Die kleine stappen die je zet om dingen te veranderen ook daadwerkelijk vol te kunnen houden. Maar niets weerhoudt je natuurlijk om na een afgeronde challenge weer een nieuwe te kiezen. Ik ga voor de boks workout challenge! Doe je mee? 

Diëtist bezoeken
Vind je het nou moeilijk om genoeg inspiratie te vinden om daadwerkelijk gezonder te gaan leven en daardoor fitter en energieker te worden? Of om je goede voornemens ook vol te houden? Maak dan een afspraak bij één van onze diëtisten. Wij coachen je graag! Je kan een afspraak maken op 1 van onze 11 locaties in Voorburg of Den Haag of je kan met ons beeldbellen of telefonisch aan de slag.