Meer fruit en groenten eten, tips voor kids

Meer fruit en groenten eten, tips voor kids

Groenten en fruit eten, het gaat er niet altijd even makkelijk in bij kinderen. Maar het is wel een belangrijke voedingsbron van vezels, vitamines en mineralen. Hoe krijg je het nou voor elkaar dat je kind met plezier groenten en fruit gaat eten. We geven je 4 van onze beste tips. 

 1. Geef het goede voorbeeld
  Een inkopper, maar kinderen zijn net papagaaien en doen ons na. En het werkt echt! Als jijzelf regelmatig een appel, handje tomaatjes of komkommertje eet, dan slaan kinderen dit op. En zo hoort groenten en fruit eten er op den duur gewoon bij. 
   
 2. Verandering van spijs doet eten
  Zo luidt het werkwoord en dat is zeker waar. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kind. Probeer eens verschillende groentenspreads op brood. Je ziet steeds meer soorten in de winkel. En makkelijk mee te geven naar school voor de lunch. 
   
 3. 2 is beter dan 1
  Zorg bij de avondmaaltijd voor niet 1, maar 2 soorten groenten. En geef je kind van beide soorten wat. Zo went je kind aan meerdere soorten groenten en als klap op de vuurpijl geef je je kind meer variatie aan allerlei voedingsstoffen. 
   
 4. Maak er een spelletje van
  Is je kind een echte slechte groenten of fruit eter? Maak er dan een spelletje van. Maak een bingokaart met verschillende soorten groenten en fruit die je je kind wil laten proeven. En hang een prijsje aan een bingo. Heeft je kind een soort groenten of fruit gegeten dan kan hij of zij een kruisje zetten en een rij vol is BINGO. En die groenten hoeven niet alleen bij de avondmaaltijd, maar kunnen ook bij de lunch geproefd worden. Dus wrap met mais, ijsje met mango of smoothie met spinazie, yep, kruisen maar. 

Deze tips geprobeerd, maar zie je nog niet veel vooruitgang in wat je kind eet?
Dan kunnen onze kinderdiëtisten je verder helpen. Dit kan op afspraak op 1 van onze locaties, maar kan ook makkelijk vanuit huis via beeldbellen of een telefonisch gesprek. Wij denken graag met je mee! 

Neem contact met ons op via mail, telefoon of ons vernieuwde contactformulier voor het maken van een afspraak!