Met een moeilijke eter op vakantie, help!

Heb jij thuis een moeilijke eter en ben jij elk jaar in de stress omdat er in het vakantieland misschien niks te vinden is wat hij/zij lust? Hier een aantal tips!

Snackgroenten
In warme landen gaan restaurants vaak pas na 19:00 uur open. Wij, en onze kinderen, zijn dit niet gewend en hebben al veel eerder trek. Snackgroenten zijn in de lokale supermarkt of op de markten eigenlijk altijd wel te vinden. Zorg dat je deze altijd bij je hebt. Zo is de ergste trek gestild en is er als bonus ook meteen groente gegeten. 

Ontdek samen de specialiteiten
Kinderen houden van spannende verhalen. Maak een mooi verhaal over het land en de dingen die ze daar eten en daag je kind uit om dit samen te proeven. Denk aan Franse kaasjes of Paella in Spanje. 

Meer fruit
Eten jullie op vakantie minder groente, maar gaat fruit er goed in? geef dan gerust wat meer fruit. Wellicht lukt het ook om nieuwe fruitsoorten te ontdekken samen?

Een goede start van de dag
Weet je niet hoe de dag gaat lopen qua maaltijden en eetmomenten, zorg dan voor een voedzaam ontbijt. Dit kan ook een omelet (met groente) zijn of gezonde pannenkoeken. Zo maak je er een feestje van. 

Wil jij graag hulp na de vakantie om van jouw moeilijke eter een makkelijke eter te maken?
Neem dan nu alvast contact op en plan de afspraak vooruit. Wij helpen graag!