Moeite met aankomen in gewicht?

Moeite met aankomen in gewicht?

Hoe kan je op een gezonde manier aankomen in gewicht? Door verschillende redenen kan je gewicht te laag zijn of ben je onbedoeld afgevallen in gewicht. Je wilt graag weer aankomen maar hoe doe je dat op een gezonde manier? Dat vertellen we je graag in onderstaande tips:

  • Weeg jezelf 1 keer per week om je progressie te meten. Belangrijk om altijd op dezelfde manier te wegen. Dus altijd zonder kleren wanneer je net wakker bent. 
  • Probeer op vaste eetmomenten te eten. Sla geen maaltijden over en zorg voor 3 gezonde en vullende hoofdmaaltijden. 
  • Naast de hoofdmaaltijden zijn tussendoortjes ook heel belangrijk, kies het liefste voor eiwitrijke tussendoortjes zoals: een bakje volle yoghurt, een gekookt ei op een cracker, een krentenbol met kaas of een smoothie met volle melk. 
  • Gebruik van extra vet. Besmeer je boterhammen extra dik met roomboter en gebruikt bij het bereiden van de warme maaltijd een ruime hoeveelheid olijfolie of smelt een klontje boter door de aardappelen of groente. 
  • Elke dag een handje noten of 100% pindakaas op brood voor de gezonde vetten.  
  • Kies vaker voor een vette vis zoals zalm, makreel of haring. Dit bevat veel eiwitten en gezonde vetten welke zullen helpen met het aankomen in gewicht.

Ervaar je minder eetlust?

Probeer dan eens een halfuur voor de warme maaltijd een kopje bouillon te drinken. Dit bevordert de eetlust. Maar ook gebruik van fris zure producten zoals citrusvruchten of sappen helpen bij de eetlust. 

Lukt het met deze tips nog altijd niet om aan te komen in gewicht of wil je hier graag begeleiding bij? Maak dan een afspraak bij een van onze diëtisten.