Niet dromen maar doen!

Van dromen naar doen

Wil je al een tijd gezonder gaan leven? Meer energie krijgen, wat afvallen of nou eindelijk eens aan de slag met die buikpijn, die je belemmert in het dagelijkse leven? 
Maar lukt het je niet om daadwerkelijk aan de slag te gaan hiermee? Je bent niet de enige. Een heleboel mensen stellen het uit om werk te gaan verzetten om hun droom te verwezenlijken. Er is altijd wel iets waardoor het nu niet uitkomt of minder handig is. Maar laat je daardoor niet tegenhouden! Ga vandaag nog aan de slag om jou droom te bereiken. Hieronder geven we je tips om dat makkelijker voor je te maken. 

  • Schrijf het op

Je doelen opschrijven is een goede eerste stap. Schrijf op wat je anders wil gaan doen en waarom. Daarna maak je stap voor stap een planning van hoe je dat wil bereiken. Bekijk waar je nu staat, punt A, en bepaal waar je heen wilt, punt B. Beschrijf de stappen daartussen zo nauwkeurig mogelijk en bepaal een tijdlijn voor jezelf. Bijvoorbeeld ik heb nu dagelijks buikklachten en over 6 maanden wil ik nog maar maximaal 1x per week last van mijn buik hebben. Daarvoor moet ik een afspraak maken met een diëtist die als expertise darmklachten heeft om een plan van aanpak te maken.

Of ik weeg nu 5 kg teveel en ik wil over 5 maanden 5 kg afgevallen zijn. Daarvoor moet ik alleen nog in het weekend snoepen en het 2x per week hardlopen weer oppakken. Zo kan je het makkelijker volhouden en daadwerkelijk je doel bereiken. 

  • Neem kleine stappen

Wees niet te drastisch, want radicaal veranderen is radicaal terugvallen. Heb geen torenhoge verwachtingen. Als je weet dat je niet 5x per week kan gaan sporten, vanwege een druk gezin, plan dan 2x per week sporten in. Anders is het behoorlijk frustrerend als het niet lukt en stop je al snel met je goede voornemens. 

Kleine stapjes verlagen ook de drempel om te beginnen. En je kunt ook aan de slag zonder er meteen veel uren in te moeten stoppen. Dat maakt het makkelijker in je agenda te plannen. Bijvoorbeeld je wil meer energie krijgen en daarvoor wil je vroeger naar bed gaan. Begin dan eens met 15 minuten eerder naar bed gaan in plaats van meteen jezelf te verplichten 1 uur eerder in bed te liggen. 

Met kleine stapjes, maak je uiteindelijk grote sprongen, omdat je het makkelijker volhoudt. 

  • Geef niet te snel op

Vertel aan mensen in je omgeving over je voornemens. Dat is een extra stok achter de deur om je dromen ook waar te maken en het vol te houden om deze te bereiken. En geef niet te snel op! Het kan wel tot 3 maanden duren voor een nieuwe gewoonte in je systeem zit. Wees dus niet gefrustreerd als je na 4 weken toch een keer in je oude patroon vervalt. Belangrijk is om dan de draad weer op te pakken en het opnieuw te proberen. 

  • Wees reëel

Het leven heeft highs and lows. Daar heb je ook mee te maken. Dus wees niet teleurgesteld als je in een week met veel feestjes niets bent afgevallen of zelfs iets aangekomen. Morgen is altijd een nieuwe dag om je nieuwe gewoontes weer voort te zetten. Je moet ruim 7000 kcal extra eten om 1 kg aan te komen in vetmassa. Dat is echt heel veel. Vaak houd je alleen maar extra vocht vast, door bijvoorbeeld meer alcohol drinken of wat zouter eten. Jouw sterkte laat je zien als je na die week met veel feestjes je gezonde voeding en leefstijl weer door kan zetten. Dus zit het een periode tegen, weet dat er ook een periode komt waarin het weer makkelijker zal gaan om gezonder te gaan leven. 

Wij helpen je van dromen naar doen
Denk je dat de stap naar een diëtist voor jou de goede stap zou kunnen zijn om af te vallen, energieker te worden, minder buikpijn te ervaren of je beter te gaan voelen? Neem dan nu nog contact met ons op voor een afspraak. We helpen je graag met tips en inspiratie en maken samen met jou een plan om je droom of doel te bereiken. Wij zijn je stok achter de deur.