Opgeblazen buik, heb jij er ook wel eens last van?

Veel mensen hebben wel eens last van een opgeblazen buik, bijvoorbeeld als ze uit eten zijn gegaan of na een dag wat minder gezond eten. Maar er zijn mensen die elke dag of meerdere dagen per week last hebben van een opgeblazen gevoel en daardoor een strak gevoel in de buik. En daar is bijna altijd iets aan te doen door je voeding aan te passen. 

Aanpassen van je voeding 
Met aanpassingen in je voeding kan je al vaak dit opgeblazen gevoel in de buik voorkomen. Onze beste tips zijn:

  • Eet op regelmatige tijden en neem er rustig de tijd voor.
  • Eet geen kauwgom. Door de lucht die je daarmee inslikt vergroot je de kans op een opgeblazen gevoel. 
  • Drink dranken zonder koolzuur. De bubbels van koolzuur kunnen zorgen voor lucht in je darmen en daarmee je darmen irriteren.
  • Vermijd gasvormende producten, zoals koolsoorten, paprika, ui en knoflook

Wat als dit niet helpt? 
Bovenstaande tips kunnen al helpen om minder vaak een opgeblazen gevoel te hebben, maar als dit niet (genoeg) helpt, dan is het fijn als een gespecialiseerde diëtist met je mee kan kijken welke producten jou dan wel die opgeblazen buik en/of andere darmklachten bezorgen. 

Minder klachten
Onze diëtisten zijn gespecialiseerd in het helpen van volwassenen en kinderen naar minder buikklachten, zoals een opgeblazen buik. Maar ook klachten die daarmee verband kunnen houden, zoals diarree, obstipatie, winderigheid en buikkrampen. Wij helpen dagelijks mensen naar minder klachten. Dat doen we door samen te bekijken welke producten jou klachten kunnen bezorgen en deze ga je dan tijdelijk weglaten uit jouw voeding om ze daarna weer te gaan eten als je minder klachten hebt. Zo kunnen we zien welke producten bij jou zorgen voor een opgeblazen buik. 

Wil jij nu eindelijk van die vervelende opgeblazen buik aan het eind van de dag af?
Maak dan vandaag nog een afspraak met één van onze diëtisten. Dit kan op locatie of online via beeldbellen of een telefonische afspraak.