Overleven in de supermarkt

Je wil graag gezonder gaan eten, maar in de supermarkt ga je altijd overstag en koop je toch dingen die je niet nodig hebt. We gaan je helpen om de verleiding te weerstaan met 5 tips. 

Tip 1:
Wist je dat de supermarktroute zo is gemaakt, dat je altijd de hele winkel door moet om je dagelijkse benodigdheden te halen? Groenten en fruit liggen voorin, maar melk, brood en boter vind je vaak achterin en eieren weer ergens in het midden. Op deze manier moet je de hele supermarkt door voor je gezonde producten en vaak kom je dan tussendoor nog een verleidelijk schap met snacks tegen en voor je het weet heb je weer iets in je mandje dat je niet nodig hebt. 

Tip 2:
Vermijd de schappen met de aanbiedingen op de kop van de rij. Deze zorgen vaak voor een impulsaankoop. 

Tip 3: 
Ga vlak na een maaltijd naar de supermarkt, dan kan je de verleidingen veel beter weerstaan. 

Tip 4:
Draai een product ook om. Fabrikanten mogen allerlei claims en mooie foto’s op een verpakking zetten. Die zie je als eerste en ze worden altijd mooi verwoord, waardoor jij verleid wordt. Maar door de verpakking om te draaien en het etiket te lezen, zie je wat er daadwerkelijk in zit. Denk bijvoorbeeld aan de geraspte kaas. Dit lijkt alleen kaas te zijn, maar als je het etiket leest zit er bijna altijd ook nog zetmeel in om te zorgen dat de kaas niet aan elkaar klontert en er mooi blijft uit zien. 

Tip 5:
Neem een mandje in plaats van een karretje. Met een karretje koop je makkelijk meer dan je nodig hebt. Het lijkt in die grote kar vaak weinig, terwijl je als je het draagt het gewicht voelt.
Heb je kinderen dan is een karretje weer wel handig, niet alleen om de kinderen makkelijk bij je te houden, maar zo missen je kinderen ook de kinderproducten die voor hen op ooghoogte staan als ze lopen. En dat scheelt weer een hoop gezeur en ook overstag gaan voor een impulsaankoop. Want zeg nou zelf, eet jij nooit van de dingen die je eigenlijk voor je kinderen koopt? Doe jij dit nooit, dan ben jij echt een powerhouse! 

Succes met je volgende supermarktbezoek!