Overnight oats, allerlei variaties mogelijk

Overnight oats variaties

Hieronder hebben we 3 heerlijke recepten voor overnight oats voor jullie samen gesteld. De havermout en eiwitten geven je de hele ochtend een verzadigd gevoel en energie om de dag goed te beginnen. Daarnaast maak je de overnight oats een dag van te voren dus het scheelt ook nog eens tijd in de ochtend. Ideaal!

Snickers overnight oats 2 porties:
•    80 gram havermout
•    1 eetlepel 100% pindakaas
•    200 gram magere kwark
•    150 ml magere melk (of plantaardige melk)
•    Theelepel kaneel
•    30 gram pure chocola
•    Pinda’s ter decoratie 

Bereiding:
Meng de havermout, chiazaad, kaneel met de kwark en melk tot je een dikke consistentie krijgt. Voeg naar voorkeur eventueel meer kwark of melk toe. Verdeel dit vervolgens over 2 potjes of bakjes. Verdeel daarna de pindakaas hierover. Smelt ondertussen in de magnetron de pure chocola, wanneer deze vloeibaar is verdeel je de chocola over de pindakaas. Bestrooi met wat pinda’s voor een lekkere crunch. Zet de bakjes met havermout in de koelkast en je hebt voor 2 dagen een heerlijk ontbijt. 

Bosvruchten overnight oats 2 porties:
•    80 gram havermout
•    2 eetlepels chiazaad
•    200 gram magere kwark
•    150 ml magere melk (of plantaardige melk)
•    150 gram diepvriesbosvruchten 
•    1 theelepel kaneel 

Bereiding:
Begin met de diepvriesbosvruchten op te warmen samen met de chiazaad in een pan. Dit zal een dikkere consistentie zoals jam worden. Meng vervolgens de havermout, kaneel met de kwark en de melk en verdeel 1/3 deel hiervan over 2 potjes of bakjes. Voeg vervolgens de bosvruchten met chiazaad saus over de havermout en maak hiervan laagjes. Ga zo door tot alles op is. Zet het vervolgens in de koelkast voor een nacht (of minimaal 4 uur).

Kokos en mango overnight oats 2 porties:
•    80 gram havermout 
•    2 eetlepels chiazaad/lijnzaad
•    200 gram magere kwark
•    150 ml plantaardige kokosdrink 
•    150 gram mango (mango uit de diepvries is ook goed)
•    2 eetlepels kokossnippers. 

Bereiding:
Meng de havermout, chiazaad en kwark en kokosmelk door elkaar. Verdeel dit vervolgens over 2 bakjes en verdeel de mango en kokossnippers hierover. Zet in de koelkast voor een nacht of minimaal 4 uur.

Eetsmakelijk!