PCOS, wat te doen?

PCOS, wat te doen?

Tot voor kort werd gedacht dat PCOS een genetische afwijking was aan de eierstokken, maar eigenlijk is het een disbalans in de hormonen. Denk eraan dat stress, onvoldoende beweging, overgewicht en ongezonde voeding een rol kan hebben bij het ontstaan van PCOS. Dit alles heeft namelijk invloed op je hormoonbalans. Door de hormonen in balans te brengen kan de menstruatiecyclus zich vaak weer herstellen en treden spontaan eisprongen op. Kan voeding helpen?

Door een andere hormoonhuishouding reageert je lichaam nu anders op voeding en gaat het moeilijker over tot vetverbranding. Dit is ook de reden dat overgewicht vaak voorkomt bij PCOS en het zelf afvallen vaak moeizaam gaat. Je kunt er van schrikken, en je leven staat misschien helemaal op zn kop. Lukt het dan nooit meer om af te vallen? Tuurlijk wel! Afvallen bij PCOS vergt alleen een andere aanpak dan normaal. 

Naast het verminderen van stress, kan de juiste voeding helpen bij het in balans krijgen van de hormonen. Het is bijvoorbeeld belangrijk een stabiele bloedsuikerspiegel te creeëren. 
Wil jij weten wat in jouw eetpatroon goed is om te veranderen? Of heb je PCOS en ervaar je moeilijkheden met afvallen? Maak een afspraak bij één van onze diëtisten. Wij coachen je graag! Je kan een afspraak maken op 1 van onze 11 locaties in Voorburg of Den Haag of je kan met ons beeldbellen of telefonisch aan de slag.