Recept: Pindakaaskoekjes
Koekjes bakken met jouw kinderen zonder alle suikers? Maak deze heerlijke pindakaaskoekjes.
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 14 stuks:
- 250 gram 100% pindakaas
- 30 gram erythritol
- 1 groot ei
- 1/2 theelepel vanille extract
- 3 gram bakpoeder
- Optioneel: pecannoten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng alle ingrediënten met een spatel of garde goed door elkaar, totdat er een samenhangend geheel ontstaat.
- Maak je handen een beetje nat en draai 14 bolletjes van ca. 20 gram per stuk. Leg de bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de bolletjes met een vork of met je hand plat tot ca. 1 cm dikte.
- Bak de koekjes ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zijn de koekjes dan nog niet goudbruin? Bak ze nog 2 minuten extra.
- Laat de koekjes op een rooster volledig afkoelen buiten de koelkast. .
Pas op! Minder suikers betekent niet dat er geen calorieën inzitten 😉. Eet ze dus niet allemaal in één keer op!
Meer recepten? Neem eens een kijkje in onze webshop.