Start de dag met een super ontbijt

Voor veel mensen is het ontbijt niet de belangrijkste maaltijd van de dag en wordt dit snel gedaan of onderweg naar werk. Maar het ontbijt is net zo belangrijk als een andere hoofdmaaltijd.

Wil je de dag nou helemaal goed beginnen vol energie en focus kies dan een ontbijt met veel eiwitten, vezels en gezonde vetten. Dit zorgt ervoor dat je je lichaam een goede start geeft van de dag. 

Wanneer je je dag begint met een goed ontbijt zal je zien dat je ook gedurende de dag gezonder zal eten. Je hebt minder trek om tussendoor een ongezond tussendoortje te pakken en het geeft je motivatie om de rest van de dag ook gezonde en bewuste keuzes te maken. 

Maar hoe kan nou een super ontbijt eruit zien? We geven je graag hieronder wat inspiratie voor een gezond ontbijt vol energie:

  • Havermoutpap met fruit en noten, de havermout geeft je eiwitten en vezels. Wil je meer eiwitten maak de havermoutpap dan met melk of yoghurt. Voeg hieraan vers fruit voor de energie en wat noten of zaden voor de gezonde vetten. 
  • Een keer wat anders dan havermoutpap? Maak een ontbijt pap met andere granen zoals bulgur en maak dit op smaak met kaneel, fruit en noten. 
  • Volkoren brood met een gebakken ei en avocado. Het volkoren brood zit vol met vezels die je een lang verzadigd gevoel geven en de avocado geeft je vezels en gezonde vetten. 
  • Yoghurtbowl met muesli en fruit. Een volle bak yoghurt of kwark met wat muesli (of zelfgemaakte granola) met noten, zaden en een stuk fruit zorgt ervoor dat je lang vol zit door de eiwitten. 

Wil jij een persoonlijk advies? Maak dan snel een afspraak met één van onze diëtisten. 

Of wil je zelfstandig aan de slag en meer van dit soort fijne maaltijdideeën? Bekijk onze webshop voor recepten en weekmenu's.