Tafelsetting belangrijk voor de sfeer aan tafel

Tafelsetting belangrijk voor de sfeer aan tafel

Vandaag een tip om van jouw kritische eter een goede eter te maken. En deze keer gaat dat over hoe je aan tafel zit. 

Stel jullie zijn een gezin van vier. Hebben jullie de tafel dan ook zo verdeeld dat jij tegenover je partner zit en dat je kinderen elk naast een ouder zitten? Hierdoor is er altijd ouderlijk toezicht en hulp aanwezig natuurlijk. Maar heb je een slechte eter, dan is deze indeling helemaal niet handig. Want het zorgt voor meer druk rondom het eten voor het kind dat een kritische eter is. 

Je kan dan eens proberen om je kinderen naast elkaar te laten zitten en aan de andere kant van de tafel jij en je partner. Dit zorgt ervoor dat er voor je kind minder druk op het eten staat. Hoe dat kan? Je creëert letterlijk en figuurlijk wat meer afstand. Voor jezelf en je kind. Dit zorgt er ook voor dat jij minder snel ‘bovenop’ je kind zit als het eten moeizaam gaat. Want meer aandacht daarvoor creëert meer druk. 

Probeer het eens uit en mocht je toch de behoefte voelen om je te bemoeien met het eten van je kind, leun dan eens tegen de achterkant van je stoel (nog meer letterlijke en figuurlijke ruimte) of ga op je handen zitten (minder de neiging om te gaan helpen) en besluit om je er niet mee te bemoeien. Als je zelf afleiding nodig hebt om dit niet te doen, begin dan een gesprek met je partner. Dan kijk je naast je en niet naar de overkant van de tafel. 

Veel succes met het uitvoeren van deze tip en op naar gezellige maaltijden. 

Kan jij nog meer tips gebruiken van onze ervaren kinderdiëtisten?
Maak dan vandaag nog een afspraak. We helpen je graag op één van onze locaties in Den Haag of Voorburg of online. Hoef je de deur niet uit. En wist je dat we ook afspraken in de avond maken? 

Is het snel weer gezellig aan tafel!