Tijd voor een heerlijk recept

In de lente en zomer ontbijt ik met kwark, maar in de winter vind ik een warm ontbijt lekkerder. Ik maakte afgelopen weekend heerlijke havermout met appel en chocolade en deel graag het recept met jullie. 
Chocolade en appel havermout

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 35-50 gram fijne, volkoren havermout
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 appel
  • 1 blokje pure chocolade

Bereidingswijze:
Kook havermout in de melk volgens de gebruiksaanwijzing. Of tot de havermout bijna alle melk heeft opgenomen. Rasp ondertussen de appel en breek het blokje chocolade van de reep. 

Doe de appel in een schaaltje, meng met de havermout en chocolade. 
Het is ook lekker om de appel mee te koken in de havermout. Dan is je havermout helemaal warm. Met koude appel koelt het wat sneller af. 

Een heel makkelijk en simpel ontbijt voor in het weekend. 
En doordeweeks met alleen geraspte appel door je havermout is ook lekker!

Eet smakelijk!

Wil je meer gezonde recepten?
In onze weekmenu’s vind je allerlei verschillende, gezonde ontbijtjes. Maar natuurlijk ook gezonde lunches, warme maaltijden en tussendoortjes. Wij hebben het denkwerk al voor je gedaan en zelfs een boodschappenlijst gemaakt. Supermakkelijk!

En tot en met 31 januari krijg je nog 15% korting op de weekmenu’s in onze webshop met de kortingscode NIEUWJAAR15. Grijp dus nu nog je kans!