Tip: een snackschaal!

Snackschaal

Vandaag een tip om jouw kind makkelijker nieuwe dingen te laten proberen of een voller gevoel te krijgen met gezonde tussendoortjes. En een perfecte manier daarvoor is het maken van een snackschaal. Heb je dat al eens geprobeerd?

Ik kan je vertellen, het is geweldig! En de kinderen zijn er dol op. Wie vindt het nou niet leuk om uit school te komen en een schaal vol met lekkers te zien waar je uit mag kiezen!

Makkelijk en zeer in trek
Het is makkelijk, want je gooit wat lekkers en gezonds op een schaal en de kinderen vinden het super! En ook belangrijk, het moment na school is het moment waarop de kinderen het hongerigst zijn. Dus het ook een goed moment om juist wat nieuwe dingen uit te proberen.

In ieder geval is het beter dan dat ze de hele middag snoepen en snaaien met niet vullende tussendoortjes en daardoor ook nog minder trek bij het avondeten hebben. Dus kies liever voor een iets groter snackmoment net na school en daarna de avondmaaltijd een paar uur later, dan dat ze al een volle maag hebben voor die avondmaaltijd en daardoor niets meer willen eten.

Wat ligt erop?
Wat kan je nou op die schaal leggen? Kies bijvoorbeeld voor stukjes fruit, groenten, gedroogd fruit, wat blokjes kaas of plakjes worst en een paar crackertjes of wat nootjes. Maak de schaal natuurlijk niet te groot, want dan zitten ze alsnog bomvol voor het avondeten 😉

Kom je er toch nog niet helemaal uit met jouw moeilijke eter of wil je meer tips? Maak dan nu een afspraak met één van onze kinderdiëtisten. Een afspraak maken kan op één van onze acht locaties in Voorburg of Den Haag. Maar kan ook online via (beeld)bellen. Nog makkelijker, hoef je de deur niet uit en geen oppas te regelen voor je andere kinderen.