Tips van Liesbeth

Ben jij nog bezig met jouw goede voornemens! Trots op jou. En wil je dit ook volhouden, dan hebben wij een planningstip voor je. Liesbeth vertelt jullie hoe zij plant en dingen daadwerkelijk voor elkaar krijgt, doe er je voordeel mee:

Ik start de week op zondagavond met het invullen van mijn papieren agenda voor de week erna en met 3 kinderen kan dat een hele uitdaging zijn, kan ik je vertellen. In mijn papieren agenda combineer ik mijn werkagenda, digitale agenda en de familieplanner die we hebben. Is dat niet wat overdreven zal je denken. Maar dat kwartier dat ik hier op zondagavond aan besteed, win ik de rest van de week ruimschoots terug aan tijd en minder stress.

Ik start met het noteren van mijn 'eigen' tijd. Zoals de tijden waarop ik padel speel of wil gaan hardlopen, maar ook de wandelingen die ik doe, 3-4 keer per week in de ochtend nadat ik de kinderen naar school heb gebracht.

Op deze manier zijn de tijden voor mijn sport / beweegactiviteiten ingevuld en kan ik deze afspraak met mezelf niet meer verbreken en zorg ik dat, hoe druk het ook is, ik het bewegen niet oversla.

Daarna vul ik andere afspraken in die ik heb op een bepaalde tijd in mijn vrije tijd, bijvoorbeeld bij de kapper, tandarts, schoonheidsspecialiste. Vergeet ook de reistijd hierin niet, anders heb je zo al 30 minuten te weinig in je dag ;) En ook de afspraken van de kinderen vul ik natuurlijk in, bijvoorbeeld wat betreft sporten, tandarts enz.

Ook vul ik de werkafspraken globaal in op mijn werkdagen, Dus de tijden voor afgesproken overleggen en ook de tijden van mijn spreekuur. Op die manier zie ik ook hoeveel ander werk ik kan doen die week voor de praktijk.

Als alles ingevuld is, dan kijk ik aan de hand van de planning van de week, wanneer we wat gaan eten. Als het een drukke dag is, dan maak ik iets dat gezond is, maar wel lekker snel klaar. En als ik meer tijd heb, dan kan het uitgebreider, bijvoorbeeld op maandag, mijn vrije dag. Ik maak meteen een boodschappenlijst en doe de boodschappen de volgende dag voor maandag tot en met vrijdag. En voor het weekend zorgt mijn man voor de boodschappen.

Op deze manier heb ik mijn sport/beweegmomenten veilig gesteld in de week en zijn er voor elke doordeweekse dag de ingrediënten van een gezonde maaltijd in huis. En dat scheelt veel denkwerk en extra handelingen door de week en ook dat ik de leefstijl die ik wil makkelijker volhoud!

Jij kan dit ook! Succes met het volhouden van je voornemens.