Vergeet niet te slapen

Vergeet niet te slapen

Voldoende slaap is cruciaal voor een optimale gezondheid. de wetenschap toont ook aan dat een goede nachtrust essentieel is voor breinfuncties als geheugen, problemen oplossen en concentratie en bijdraagt aan het reguleren van onze emoties. Als je leef- of eetgewoontes wil aanpassen hebben we dit zeker nodig. Heb jij weleens nagedacht over jouw slaappatroon?

Voeding speelt ook een belangrijke rol bij het hebben van een goede nachtrust. Het is belangrijk goed op de volgende voedingsgroepen te letten als jij jouw voedingspatroon wil laten helpen bij een juist slaapritme. 

Voedingsmiddelen rijk aan tryptofaan, zoals kalkoen, eieren en noten, kunnen de productie van serotonine en melatonine stimuleren. Dit zijn hormonen die de slaap regelen. 

Complexe koolhydraten, zoals volkoren granen, helpen bij het hebben van stabiele bloedsuikerspiegels, wat essentieel is voor een rustige slaap. 

Vermijd cafeïne en suikerhoudende dranken in de avond. Ze verstoren de natuurlijke slaapcyclus door het verhogen van jouw alertheid. 

Eet regelmatig vis rijk aan omega-3-vetzuren, zoals zalm. Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen kan het bijdragen aan een betere slaap. 

Het hebben van een uitgebalanceerd eetpatroon en een consistent eet- en slaapschema helpt ook jouw biologische klok, waardoor slaapkwaliteit direct verbeterd. 

Natuurlijk is voeding niet de enige factor die meespeelt in het hebben van een gezond slaapritme. Maar het speelt wel een essentiële rol die we niet moeten vergeten. 

Heb jij na het lezen van deze blog specifieke vragen over jouw eigen eetpatroon?
Of wil jij hier graag onder begeleiding mee aan de slag?
Neem dan direct contact met ons op via deze link.