Verleiding in de supermarkt weerstaan

Overleven in de supermarkt

Veel Nederlanders hebben gezonder eten als goede voornemen. Op pure wilskracht kan dit lastig vol te houden zijn. Je moet slimme keuzes maken. Wij gaan je helpen om de verleidingen van de supermarkt te weerstaan. 

Tip 1
Wist je dat de supermarktroute zo is gemaakt, dat je altijd de hele winkel door moet om je dagelijkse benodigdheden te halen? Groenten en fruit liggen voorin, maar melk, brood en boter vind je vaak achterin en eieren weer ergens in het midden. Op deze manier moet je de hele supermarkt door voor je gezonde producten en vaak kom je dan tussendoor nog een verleidelijk schap met snacks tegen en voor je het weet heb je weer iets in je mandje dat je niet nodig hebt. Maak een boodschappenlijst voordat je gaat en loop alleen naar de gangpaden die je echt nodig hebt. Wil je iets lekkers kopen? Bedenk dit ook van tevoren en loop recht op je doel af.  

Tip 2
Vermijd de schappen met de aanbiedingen op de kop van de rij. Deze zorgen vaak voor een impulsaankoop. En echt voordelig is het bijna nooit. Thuis de aanbiedingen vast bekijken kan natuurlijk wel voor slimme EN voordelige producten op de boodschappenlijst. 

Tip 3
Ga vlak na een maaltijd naar de supermarkt, dan kan je de verleidingen veel beter weerstaan. 

Tip 4
Draai een product ook om. Fabrikanten mogen allerlei claims en mooie foto’s op een verpakking zetten. Die zie je als eerste en ze worden altijd mooi verwoord, waardoor jij verleid wordt. Maar door de verpakking om te draaien en het etiket te lezen, zie je wat er daadwerkelijk in zit. Denk bijvoorbeeld aan de dranken zonder toegevoegde suikers. Deze zitten vaak wel bomvol suikers, alleen zaten deze al van nature in de ingrediënten. Dit maakt het product niet gezonder. 

Tip 5
Neem een mandje in plaats van een karretje. Met een karretje koop je makkelijk meer dan je nodig hebt. Het lijkt in die grote kar vaak weinig, terwijl je als je het draagt het gewicht voelt.
Heb je kinderen dan is een karretje weer wel handig, niet alleen om de kinderen makkelijk bij je te houden, maar zo missen je kinderen ook de kinderproducten die voor hen op ooghoogte staan als ze lopen. En dat scheelt weer een hoop gezeur en ook overstag gaan voor een impulsaankoop.

Want zeg nou zelf, eet jij nooit van de dingen die je eigenlijk voor je kinderen koopt? Doe jij dit nooit, dan ben jij echt een powerhouse! 

Succes met je volgende supermarktbezoek!