Voedsel intolerantie test

Voedsel intolerantie test

Heb je het idee dat je intolerant bent voor bepaalde voeding doe dan een voedsel intolerantie test. Vaak klachten zoals een opgeblazen gevoel of winderigheid na het eten? Of geregeld buikpijn en diarree of juist obstipatie? Dan kan het zijn dat je bepaalde voeding niet goed verteert en verdraagt. Samen met onze diëtisten kan je testen waar je gevoelig voor bent. 

Aan de slag
Onze diëtisten spreken dagelijks mensen die willen testen of ze intolerant zijn voor bepaald voedsel. Tijdens een afspraak zullen wij met jou doornemen welke klachten je ervaart en op welke momenten. Ook nemen we jouw voedingspatroon met je door en aan de hand daarvan zullen we jou adviseren welke voedingsmiddelen je tijdelijk gaat weglaten om te kijken of jouw klachten verminderen. Op deze manier doen onze diëtisten een voedsel intolerantie test. Dit is nog steeds de beste manier om te achterhalen voor welke voeding je gevoelig bent. 

Volgende stap
Na het weglaten van de voeding gedurende een aantal weken gaan we deze voeding weer langzaam toevoegen aan je voedingspatroon. Je gaat dan eerst kleine beetjes eten van deze voeding en houdt een klachtendagboek bij of je klachten ervaart en zo ja, welke klachten dan. Aan de hand hiervan kunnen wij bepalen voor welk voedsel jij intolerant bent. Soms kan je nog een klein beetje verdragen per dag en soms amper iets. We geven je dan adviezen over hoe je volwaardig kan eten en kan omgaan met deze intolerantie. 

Intolerantie is geen allergie
Vaak worden de termen intolerant en allergisch door elkaar gegooid. Bij allergie kan je bepaalde voeding niet eten, zonder klachten. Bij intolerantie kan je vaak nog een kleine hoeveelheid verdragen zonder klachten. Het is dus belangrijk om te testen of je allergisch bent voor voeding of intolerant. Zodat je ook niet onnodig voeding gaat vermijden. Vraag dus bij onze diëtisten naar de voedsel intolerantie test. 

Zoek nu nog hulp
Heb jij veel buikklachten, wacht dan niet langer en maak een afspraak met onze diëtisten. Het is niet nodig om steeds met die buikpijn of diarree rond te lopen. Wij helpen je graag van je klachten af.