Volgorde van eten

Je denkt er misschien niet altijd over na maar de volgorde van eten kan veel invloed hebben op hoe je je voelt en je bloedsuiker spiegel na een maaltijd. Ook wanneer je al langere tijd probeert af te vallen maar het gevoel te hebben niks werkt en je constant zin hebt om te snacken. Dan is het ook belangrijk om eens te kijken naar wat je eet en de volgorde van hoe je het eet. 

Stabiliseer de bloedsuikerspiegel met groenten
Probeer voor je lunch en warme maaltijd eerst groente in de vorm van een salade of wat rauwkost te eten. Hierna kan je je eiwitten en vetten eten en op het laatste de koolhydraten zoals brood, pasta of rijst. Op deze manier helpen de vezels uit de groente om langzamer de koolhydraten om te zetten in glucose. Dit zorgt er dan weer voor dat we een minder hoge piek in onze bloedsuikerspiegel krijgen. Wanneer je dit voorkomt helpt dat met de dip na de maaltijd en de behoefte om weer iets te eten in de middag en/of avond. 

Ga je vanavond een lekker bord pasta eten? Probeer dan eerst een salade met vinaigrette te eten en daarna pas je pasta. Zoals ook de Italianen het doen. 

Kies daarnaast altijd voor producten met veel vezels en eiwitten
Denk bij vezels naast groenten vooral aan volkoren producten en fruit. En ook eiwitten houden onze bloedsuikerspiegel stabiel zoals een bakje yoghurt, een glas melk, een gekookt ei of peulvruchten.