Waarom walnoten gezond zijn

Waar lijkt een walnoot nou het meest op? Hersenen! Dat geeft voor veel mensen ook meteen de connectie dat walnoten goed zijn voor de concentratie. Helaas is dit niet waar, maar je wilt ze wel eten. Waarom? Lees het hier. 

Normaal noemen wij de walnoot gewoon een noot. De walnoot doet door de naam natuurlijk ook vermoeden dat het een noot is, maar niets is minder waar. De walnoot wordt in de plantkunde gezien als een steenvrucht, omgeven door een harde schil. De schil bestaat uit twee delen en wordt ook wel de dop genoemd. Tijdens de groei aan de boom worden walnoten tevens beschermd door een groene bolsters om de harde schil, die bij de rijping openbarst. 

5 redenen waarom walnoten gezond zijn:

1. Walnoten zijn goed voor het cholesterol
Het moge duidelijk zijn: walnoten zijn een belangrijke bron van essentiële vetten voor het lichaam. Essentiële vetten zijn belangrijk omdat ze de kans op een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten verlagen én het cholesterol verlagen.

2. Walnoten zijn goede vleesvervangers
Walnoten zijn gezond en voedzaam en zijn daarom perfect voor wie geen of weinig dierlijke producten eet. Op die manier kom je tóch aan je eiwitten en vetten.

3. Walnoten en obstipatie 
Heb je regelmatig last van obstipatie? Walnoten kunnen daarbij helpen. Door de vezelrijke walnoot dagelijks (25 gram) aan je voeding toe te voegen, kan je stoelgang verbeteren.

4. Walnoten zijn gezonde tussendoortjes
Vaak hebben we trek in tussendoortjes doordat onze bloedsuikerspiegel reageert op wat wij eten. Als wij iets zoets (snelle koolhydraten) eten stijgt onze suikerspiegel. Walnoten zijn een perfect gezonde tussendoortje, omdat deze ervoor zorgen dat de suikerspiegel stabiel blijft. Walnoten bevatten veel eiwitten en vetten die de suikerspiegel niet erg laten pieken. Uiteindelijk krijg je hierdoor ook minder trek tussendoor.

5. Goed voor je energie en weerstand
Tijdens deze druilerige dagen kun je je een beetje futloos voelen. Eet walnoten, want hiermee krijg je een gezonde dosis vitamine B6 binnen. Deze is belangrijk voor de weerstand, spijsvertering en je krijgt er een flinke energie-boost van.

Meer leuke weetjes? Volg ons op facebook of Instagram voor wekelijkse tips.