Wat doet een diëtist?

Je weet vast dat een diëtist kan helpen om gewicht te verliezen. Maar wat doet een diëtist nog meer? We vertellen je graag meer over ons werk. Want we doen zeker meer dan alleen maar kinderen en volwassenen helpen om af te vallen. 

Aankomen in gewicht en afvallen
Als diëtist hebben we hele diverse werkzaamheden en helpen we bij veel diverse problemen die te maken hebben met voeding. Door onze grote kennis van voeding en wat voeding voor je kan doen kunnen we op veel vlakken mensen helpen om gezonder te gaan eten en gezonder te gaan leven. Ook als je moet revalideren en je bent afgevallen, dan kan een diëtist door haar adviezen zorgen dat het herstel sneller gaat. 

We coachen ook zeker mensen om af te vallen, maar helpen bijvoorbeeld kinderen en volwassenen die een te laag gewicht hebben of onbedoeld zijn afgevallen om weer aan te komen. 

Darmklachten en voedselallergie
Ook helpen we kinderen en volwassenen om hun darmklachten, zoals opgeblazen gevoel, diarree, obstipatie en buikklachten te verminderen en onder controle te krijgen. Ook bij voedselintolerantie, zoals lactose intolerantie of voedselallergie, zoals notenallergie, helpen we om een volwaardig en gezond voedingspatroon te bereiken. We kunnen bij een vermoeden van voedselintolerantie je helpen met uitzoeken op welke voeding je reageert. En ook aangeven welke vervangers van dit product je kan gebruiken om te zorgen dat je gezond blijft eten. 

Bloedwaarden onder controle krijgen
Wat doet een diëtist nog meer? We helpen ook mensen om hun bloedwaarden, zoals bloedglucose, cholesterol of bloeddruk, onder controle te krijgen. Door middel van veranderingen in voeding kan je deze waarden verlagen. Daardoor ervaart iemand minder klachten en voelt zich fitter. Daarnaast zorgt het ervoor dat je langer leeft. We geven niet alleen voedingsadviezen, maar ook advies over hoe je je hele leefstijl kan veranderen om deze bloedwaarden te verlagen en gezonder te worden en te blijven. 

Coeliakie
Onze diëtisten zijn ook expert in het glutenvrij dieet bij coeliakie. En kunnen je helpen om vragen te beantwoorden rondom dit dieet, maar geven je ook tips hoe je gezond en volwaardig kan blijven eten. Op deze manier kan je geen tekorten in vitamines en mineralen oplopen en klachten daardoor voorkomen. 

Hormoonproblemen
Ook bij allerlei hormoonverstoringen kan een diëtist zeker wat doen. We bekijken samen je voeding en geven advies hoe je die kan aanpassen om te zorgen dat je minder klachten ervaart. Er zijn tal van problemen waarbij hormonen een rol spelen. Denk aan de overgang, endiometrose, vruchtbaarheidsproblemen, schildklierproblemen of auto-immuunziektes zoals bijvoorbeeld de Ziekte van Hashimoto. Een wijziging in voeding kan zeker een aantal klachten verhelpen. 

Vegetarisch of veganistisch eten
Als je vegetarisch of veganistisch eet is het belangrijk dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt om gezond te zijn en te blijven. Een diëtist kan berekenen of jouw voeding alle voedingsstoffen bevat en geeft je adviezen om de voeding volwaardig te maken als dit niet zo is. Dit kan een diëtist doen voor kinderen en volwassenen. 

Kinderen
Wat doet een diëtist voor kinderen? Al onze diëtisten zijn ook kinderdiëtist. Hiervoor hebben ze extra scholingen gevolgd, zodat ze kinderen en hun ouders goed kunnen helpen. Een diëtist kan helpen als je kind moeilijk eet of heel kritisch is en bijvoorbeeld maar een paar producten eet. Ze berekent dan de voeding en denkt met je mee hoe je kind meer producten kan gaan eten en hierdoor een gezond voedingspatroon krijgt. Ook helpen we bij darmproblemen, voedselallergie, afvallen of aankomen in gewicht. Zo wordt je kind fitter en krijgt meer energie. En zullen de vervelende klachten verminderen. 

En nog veel meer
Hierboven heb je kunnen lezen wat een diëtist doet, maar een diëtist helpt op nog veel meer gebieden. Als je probleem met voeding te maken heeft, dan kunnen we je verder helpen. 
Weet je niet zeker of wij je kunnen helpen, bel ons dan. We denken graag met je mee. 
En denk jij, een diëtist kan mij zeker verder helpen. Maak dan nu meteen een afspraak met één van onze diëtisten. Dit kan op locatie of online via beeldbellen of een telefonische afspraak. 
Dan kan jij op korte termijn ervaren wat een diëtist doet.