Wat te doen tegen stress

Wat te doen tegen stress

Een gezond eetpatroon is naast voldoende ontspanning en minder stress net zo belangrijk voor je lichaam. Maar hoe zorg je voor minder stress en hoe kan je hier beter mee om gaan? We geven graag wat tips die je kunnen helpen minder stress te ervaren in het dagelijks leven of rondom je eetpatroon. 

Tips tegen stress/ of met stress om te gaan:

  • Maak aan het begin van de week een lijstje met de avondmaaltijden die je wilt koken en baseer hier je boodschappenlijst op. Het helpt om 1x in de week een grote boodschap te doen of je kan je boodschappen laten bezorgen. Dit scheelt in tijd door de weeks. 
  • Zoek iets wat je leuk vind om te doen, zoals een boek lezen, wandelen of creatief bezig zijn. Dit zorgt voor ontspanning. Belangrijk om hier ook tijd voor vrij te maken elke week, tijd voor jezelf is namelijk even belangrijk als de rest!
  • Voldoende beweging. Wanneer we bewegen maken we dopamine aan in onze hersenen, dit zorgt ervoor dat we ons gelukkig voelen en het vermindert het stressniveau in ons lichaam. 
  • Zorg voor een opgeruimd huis, dit zorgt voor rust in je hoofd. 
  • Haal een weekplanner in huis, hier kan je je week in plannen maar ook bijvoorbeeld je maaltijden en sport momenten. Zo heb je overzicht in de week en het helpt om je aan je gezonde doelen te houden. 
  • Daarnaast is een goede nachtrust heel belangrijk tegen stress. Een gezond eetpatroon draagt bij aan een betere slaaprust. Daarnaast is het goed om bijvoorbeeld je schermtijd te verminderen voor het slapen. 

Krijg je het zelf niet onder controle, zoek dan professionele hulp. dat zal voelen als een grote stap, maar geeft uiteindelijk zo veel meer energie en plezier. 

Veel succes!