Weer werken na de vakantie

Starten met werken na een vakantieperiode geeft voor de meeste mensen niet het fijnste gevoel. Het is natuurlijk ook wel weer leuk om met een collega te kletsen over je vakantie, maar terug in het werkende ritme komen blijft elke keer weer lastig. Met de volgende tips willen wij je helpen om na je vakantie weer alles goed op te pakken. 

1.    Ga niet meteen piekeren
Soms voelen mensen zich al in een dip tijdens de terugreis naar huis. De gedachte ‘’ik moet straks weer aan het werk’’ komt bij iedereen voorbij. Bij thuiskomst gaan piekeren over werk terwijl je nog vermoeid bent van het reizen. Niet doen! Jouw lichaam heeft echt nog even rust nodig. Ga eerst even een dagje uitrusten en ontspannen zonder aan het werk te denken. 

2.    Plan iets leuks na de vakantie
Het helpt het om na je vakantie leuke dingen te plannen zodat je hier naar uit kan kijken. Verlangen naar een leuk moment geeft een positief gevoel, waardoor het starten met werken minder erg is. Je hebt ten slotte snel weer iets anders leuks. Plan bijvoorbeeld een avondje uit eten of een dagje/weekendje weg!

3.    Ritme weer oppakken
In de vakantie slapen we meestal langer en/of gaan we later naar bed. De dag ziet er vaak ook iets anders uit. Om een gezonde ritme weer op te pakken is het belangrijk dat je je oude tijden zo snel mogelijk oppakt. Zorg ervoor dat je weer regelmatig gaat eten met 3 hoofmaaltijden en daarnaast gezonde tussendoortjes als je hier behoefte aan hebt. Ga ook weer op tijd naar bed een aantal dagen voor je eerste werkdag. 

4.    Bewegen
In de vakantie kan het zijn dat je vaste sportritme is weggevallen. Pak meteen na je vakantie het sporten op en stel het zeker niet uit. De eerste paar keer, kan je wat spierpijn krijgen maar daarna gaat het allemaal een stuk makkelijker. Denk ook weer aan je doel. Wat wilde je nou bereiken met het sporten? En was dat doel bereikt? Maak een nieuw doel.