Wel of geen broodkorst?

Eet jouw kind de korstjes op? Op onze spreekuren gaat het vaak over de korstjes van brood. Vaak omdat het kind geen korstjes wil eten en de ouder(s) wel willen dat het kind korstjes eet. En logisch, want jij bent misschien ook opgevoed met eet je korstjes nu eens op. 

Maar hoe zit het nu met die korstjes? Zijn deze gezonder dan de rest van het brood? Daar geef ik je antwoord op.

Daarvoor neem ik je eerst mee in het broodbakproces. 

Heb je zelf wel eens brood gemaakt? Zo ja, dan weet je dat het hele deeg mooi en zacht is voor het de oven ingaat. In de oven wordt de buitenkant harder gebakken, want hier komt meer warmte op. Daardoor ontstaan de korsten. Wordt het hierdoor gezonder? Nee, zeker niet. Er zitten evenveel voedingsstoffen in de korst als in de binnenkant. 

Dus wil je kind geen korsten eten en wil je er niet elke keer een strijd van maken, dan is het voedingskundig geen probleem de korsten niet op te eten. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat door de korsten te laten staan of eraf te snijden dat je kind minder brood eet. Als dat een probleem oplevert, geef dan een extra boterham (zonder) korsten mee. Zo eet je kind toch genoeg en krijgt het alle voedingsstoffen binnen. Ook de vezels! Die zitten evenveel in de korst als de binnenkant van het brood. Dus als je kind niet zo makkelijk naar de wc kan, dan kan een extra (volkoren) boterham zonder korsten al enorm helpen. 

Wil jij weten of je kind voldoende eet? Of het voldoende voedingsstoffen binnen krijgt?

Ook daar kunnen we je bij helpen. We berekenen dan wat je kind binnenkrijgt en kunnen zo zien of er ergens tekorten zouden kunnen ontstaan. Kunnen wij je zorgen daarover voor je wegnemen? Maak dan nu een afspraak bij één van onze kinderdiëtisten. We helpen je graag op één van onze 9 locaties in Den Haag en Voorburg of via (beeld)bellen. Maak vandaag nog een afspraak.