Werkdag van Lisa

Werkdag van Lisa – een dag als diëtist

Vandaag is het maandag en werk ik tegenover het Haga ziekenhuis in Den Haag. Dit vind ik een erg leuke locatie om te werken. Ik begeleid daar voornamelijk mensen met niet aangeboren hersenletsel. Hier werk ik binnen een multidisciplinaire team. Dus iedereen kan bij elkaar aankloppen en even overleggen. Door de korte lijnen en inzet van verschillende disciplines kunnen wij de patiënten de beste zorg leveren. 

Vandaag loopt de stagiair van Prima Voeding met mij mee. Dus wij bespreken een aantal zaken onder het genot van een kopje thee. Vervolgens ga ik verder met het lezen van mijn persoonlijke mail en de algemene mailbox, want wij hebben vandaag telefoondienst. Dit zorgt ervoor dat de dag erg snel gaat, omdat vaak tussendoor nog wel even gebeld wordt. 

In de ochtend hebben wij een intake met een kritische eter, waarbij wij tips geven hoe zij haar dochter op een leuke en speelse manier weer aan het eten kan krijgen. Tussendoor hebben wij een aantal vervolgconsulten en hebben wij 20 minuutjes gewandeld. In de middag hebben wij een patiënt met niet aangeboren hersenletsel en darmklachten. Voor haar maken wij een berekening van de vezelinname. Deze is aanzienlijk te laag, dus zij gaat eerst starten met voldoende vezels en vocht. Wanneer dit in de toekomst onvoldoende effect heeft gaat zij het fodmap dieet starten.

Dan is het alweer half 4 en pak ik snel mijn spullen om naar een huisbezoek te fietsen. Dit is alweer mijn laatste patiënt van de dag. Deze vrouw heeft ondervoeding en heeft een machtiging voor drinkvoeding. Met mevrouw gaat het erg goed. Voor ik het weet is mijn dag voorbij en ben ik de eerste wedstrijd van Nederland van het WK aan het kijken.