Werkdag van Samantha

Werkdag van Samantha

Het is vandaag maandag. Rustig opstarten na het weekend zit er niet in. Mijn dagen zijn nooit saai en geen uur is hetzelfde! Ik neem jullie vandaag mee door mijn dag. 

Ik begin deze dag met het opstarten van de computer en het zetten van een heerlijke kop thee. Daarna bekijk ik mijn mailbox en mijn agenda. Deze ochtend zie ik 5 cliënten. Ik geef adviezen over hoe je vetpercentage te verlagen, tips om af te vallen en tips bij diabetes. Eén van de gesprekken is een intake consult met een mevrouw met darmklachten en een vermoedelijke lactose-intolerantie. Mijn taak om te checken of het vermoeden klopt en dan te helpen met het aapassen van haar eetpatroon zonder dat tekorten ontstaan.

Daarna is het tijd om mijn spullen in te pakken. Naast spreekuur draaien geef ik regelmatig voorlichtingen. Vandaag zijn het vier lessen over suikers in dranken op een basisschool voor groep 3, 5, 6 en 8. Werken met kinderen vind ik ontzettend leuk omdat ze nieuwsgierig zijn en met de meest verrassende antwoorden komen.

Na het geven van de lessen weer snel terug naar de praktijk voor een late lunch. Daarna is het alweer tijd voor een intake gesprek met een oudere man met diabetes. Voor ik het weet is de dag bijna voorbij. Als laatste op de planning een huisbezoek bij een ouder koppel. Ik kom hier al een tijdje en ken ze ondertussen goed. Ze verloren onbedoeld gewicht en ik kom om de twee maanden bij ze langs om te evalueren of het gewicht niet verder is gedaald en hoe het gaat met de eetlust. Gelukkig zijn ze beide iets aangekomen en kan ik met een gerust hart op naar huis.