Wrap them up!

Wrap them up!

Nu het mooie weer toch echt weer daar is, de vakantie in het vooruitzicht en de festivalweides weer platgelopen worden een gezonde en makkelijke lunch voor jullie voor onderweg. Wraps! 

Altijd lekker en makkelijk klaar te maken. Je kan 2 of 3 wraps eten als lunch of 1 wrap als tussendoortje. Wikkel ze in plastic of aluminiumfolie of neem ze mee in een broodtrommel en bewaar gekoeld. We geven je 3 recepten. 

Wrap met kip-pesto:

  • Volkoren wrap
  • 2 theelepels pesto
  • 3 plakken (gerookte) kipfilet
  • 4 plakjes komkommer
  • Peper naar smaak

Snijd 4 plakjes komkommer en halveer deze. Bestrijk de wrap met de pesto, leg de kipfilet daarboven op. Voeg de komkommer toe en maal daarna de peper eroverheen. Rol de wrap op. 

Wrap met groente-hummus:

  • Volkoren wrap
  • 30 gram hummus naar keuze, bijv pikant
  • Halve bosui (snijd in ringetjes)
  • ¼ rode paprika in reepjes of kies geroosterde paprika uit een pot (dep dit droog, zodat de olie eraf is)
  • Snufje peper

Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de paprika in reepjes of als je geroosterde paprika gebruikt, dep deze eerst droog en snijd dan in reepjes. Smeer de hummus op de wrap en leg de groenten erbovenop. Maal wat peper erover heen. Rol de wrap op. 

Wrap met tonijnsalade 2x:

  • Volkoren wrap
  • 60 gram tonijn uit blik
  • Halve ui
  • 1 eetlepel halvanaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • Peper
  • Wat (voorverpakte) sla

Snijd de ui in blokjes. Open het blikje tonijn en giet deze eventueel af. Maak de tonijnsalade door de tonijn te mengen met de ui, halvanaise, ketchup en peper. Meng door elkaar. Beleg de 2 wraps met de tonijnsalade en leg de sla erbovenop. Rol de wrap op.

Enjoy!!